De namen van de gezonde voeding

March 28

Met zoveel nadruk legt op voedingsmiddelen die slecht zijn voor je zijn, kunnen de namen van gezonde voedingsmiddelen u ontsnappen. Als u probeert samen te stellen een meer voedzaam dieet, concentreren op de Voedingsgroepen gekenmerkt door de USDA dieet richtsnoeren voor Amerikanen. Deze adviezen raadt u aan het eten meer fruit, groenten, gehele korrels en vetarme bronnen van eiwitten. Door het selecteren van een verscheidenheid van punten uit deze groepen, krijg je het volledige spectrum van voedingsstoffen dat je lichaam elke dag nodig.

Vruchten

Groenten en fruit leveren voedingsvezels die regelt de spijsvertering en hart gezondheid. Kies fruit zoals peren en bessen voor hoge vezelgehalte, volgens de USDA-Database voor nutriënten. Om uw vitamine C, selecteer sinaasappelen, grapefruits, ananas, papaja's, mango's en kiwi's. Voor kalium, meer bananen te eten. Gedroogde vruchten, zoals rozijnen en abrikozen, bieden hoge gehalte aan mineralen, maar in kleine hoeveelheden vanwege hun geconcentreerde natuurlijke suiker moet worden gegeten.

Groenten

De meeste groenten zijn natuurlijk gezond ook, wanneer je ze zonder vetten en sauzen eet. Voedzame, vezelrijk groenten bevatten artisjokken, gekookte spinazie, broccoli, spruiten. De Centers for Disease Control en preventie of CDC, raden ook bonen, tomaten, zoete aardappelen, bloemkool, wortelen, paprika en gekookte Groenen voor een verscheidenheid van belangrijke vitaminen en mineralen.

Volle granen

Volle granen, zoals hele haver, tarwe en rogge, worden beschouwd als een gezondere levensmiddelen dan die met geraffineerde graanproducten, zoals wit brood, meldt de CDC. Gemeenschappelijk gezond graan voedsel omvat havermout, bruine rijst, volkoren brood, crackers van rogge en kant-en-klare granen. Deze bieden aanzienlijke hoeveelheden vezels, eiwitten, ijzer en B-vitamines. Sommige commerciële granen hebben extra ijzer en andere mineralen en vitaminen toegevoegd aan hun ingrediënten. Minder voorkomende namen van hele korrels voedingsmiddelen zijn bulgur, een soort tarwe en quinoa--beide gezond bijgerechten maken. Wilde rijst, boekweit en popcorn zijn ook hele korrels.

Protein Foods

Eiwitvoedsel zoals melk, kaas en yoghurt voorziet ook calcium en andere voedingsstoffen. De American Heart Association stelt 1-procent of vetvrij zuivelproducten te kiezen, evenals het eten van magere vis ten minste tweemaal per week. Forel, schelvis, snoekbaars, tonijn en slijmkop hebben soortgelijke eiwit maar minder vet dan gemarmerd rundvlees, varkensvlees en lamsvlees. Verwijderen van de huid van kip en vlees loin, in plaats van rib, bezuinigingen om gezond te blijven eten.


gerelateerde artikelen