Vaak voorkomende bijwerkingen van Pristiq

April 24

Vaak voorkomende bijwerkingen van Pristiq

Een van de nieuwere vormen van medicatie ter behandeling van psychische depressie, het geneesmiddel met merknaam Pristiq is geclassificeerd als een SSNRI, of selectieve serotonine en Noradrenaline reuptake inhibitor van de omwenteling. Pristiq, generiek genaamd desvenlafaxine, werkt te verhogen van het activiteitenniveau van de neurotransmitters noradrenaline en serotonine, de Mayo Clinic verslagen. Sommige bijwerkingen zijn geassocieerd met Pristiq gebruik.

Verlies van eetlust

Wanneer een persoon begint met behulp van Pristiq, de Mayo Clinic verslagen, de medicatie kunnen sommige tijdelijke niet-ernstige bijwerkingen veroorzaken ophouden dat de meeste vaak zonder hulp van een arts. Onder dit soort bijwerkingen lijsten Drugs.com misselijkheid en braken, wat tot verlies van eetlust leiden kan. De meeste voorschriftdrugs veroorzaken dit soort bijwerkingen zoals het lichaam van de gebruiker wordt acclimated aan de medicatie. De bijwerkingen vereisen medische interventie alleen als ze ernstige verschijnen of beƫindig niet op hun eigen.

Diarree en obstipatie

De aanpassingsperiode voor Pristiq kan ook tijdelijke darm problemen veroorzaken. De medicatie kan leiden tot diarree of constipatie. Geen probleem meestal medische aandacht vereist, de Mayo Clinic verslagen, maar Drugs.com raadt overleg met een arts voor ernstige diarree of constipatie, of als de problemen blijven.

Seksuele problemen

Antidepressiva, Pristiq onder hen, veroorzaken vaak seksuele problemen. Gelukkig is dit een tijdelijke en niet-ernstige bijwerking, volgens Drugs.com. Pristiq kan leiden tot een vermindering in het normale verlangen naar seksuele activiteiten, met inbegrip van geslachtsgemeenschap. Het kan ook seksueel vermogen afnemen, en voorkomen dat de gebruiker orgasme bereiken. Pristiq kan ook erectieproblemen veroorzaken bij mannen. Mannen kunnen niet komen erecties met gebruik van de Pristiq op het eerste, of zij mogen niet erecties. Ze ook kunnen langer duren om te ejaculeren, meldt de Mayo Clinic.

Slaperigheid en vermoeidheid

Pristiq kan leiden tot een gevoel van vermoeidheid of slaperigheid tijdens het eerste deel van de behandeling met het medicijn. Dit kan voelen alomtegenwoordig, alsof het lichaam vermoeid als gevolg van hard werken of lichamelijke activiteit geworden. Deze problemen, ook in het algemeen niet meer de persoon die Pristiq naarmate het medicijn gewend.


gerelateerde artikelen