Peer invloed op de ontwikkeling in de vroege kindertijd

August 10

Peer invloed op de ontwikkeling in de vroege kindertijd

Vroege jeugd is door de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschappelijke en culturele organisatie gedefinieerd als de periode vanaf de geboorte tot de leeftijd van 8 jaar. Kinderen in deze leeftijdsgroep zijn most likely aan collega's in hun uitgebreide familie spelen groepen, Kinderopvang, preschool of vroege basisschool. Net als bij oudere kinderen, kunnen peer invloed op uw kind zowel goed of slecht, afhankelijk van de situatie. Over het geheel genomen echter collega's kunnen stimuleren socialisatie en leren.

Sociale Basics

Peer invloed op de ontwikkeling in de vroege kindertijd

Baby's niet ouder dan zes maanden oud zal glimlach en brabbelen bij elkaar. Door leeftijd 2, zal peuters deelnemen aan parallelle spelen, zitten elkaar maar apart spelen. Preschool kinderen beginnen te vormen kleine sociale groepen en vriendschappen door leeftijd 4, hoewel de groepen en relaties zijn waarschijnlijk meer vloeistof dan die van oudere kinderen. Uw kind leert veel over gedrag door het nabootsen van anderen, waaronder leden van haar peuterspeelzaal of voorschoolse klasse.

Woordenschat

Peer invloed op de ontwikkeling in de vroege kindertijd

Kinderen leren woorden van de mensen om hen heen. Volgens het boek 'Neuronen aan buurten' horen de meer woorden kinderen hoe groter hun woordenschat, waardoor hun vermogen om doeltreffend te communiceren. Sommige kinderen hoor zo weinig als 56 uitingen en uur, terwijl anderen meer dan 700 horen. Kinderen die afkomstig zijn uit weeshuizen waar er weinig gesprek profiteren met kinderen die meer vocale worden gegroepeerd. Echter, als uw kind al een goede woordenschat, collega's met gelijke of betere mogelijkheden zal hem helpen verhogen.

Communicatie en socialisatie

Kinderen die hebben een grote woordenschat en die zijn goede communicators lijken meer door hun collega's in een kleuterschool of peuterspeelzaal instelling worden aanvaard. Sommige ontstaan als leiders die hebben meestal een groep vrienden die willen spelen met hen. Andere factoren die invloed hebben op de populariteit van een kind zijn haar mogelijkheid om aandacht te besteden aan anderen te reguleren van emotionele uitbarstingen en verdeelt haar tijd tussen klasgenoten. Domme gedrag, bewonderd door klasgenoten, kan soms problemen opleveren voor u of haar leraren.

De bereidheid van de school

Peer invloed op de ontwikkeling in de vroege kindertijd

Wanneer uw kind goed met andere kinderen in een kleuterschool of peuterspeelzaal instelling communiceert, kan hij vaardigheden aangetoond dat hem door volwassenen, beoefenen zoals tellen van punten en het schrijven van brieven aan anderen beweren. Hij identificeert wordt op school als een prettige gelegenheid om vrienden te zien en om plezier te hebben. Hij heeft geleerd welke gedragingen vrienden hem zal aantrekken en welke zijn waarschijnlijk te rijden van haar vrienden weg. Regelmatig contact met collega's in de instelling van een groep vermindert de stress voor jullie beiden op zijn eerste dag van de kleuterschool.


gerelateerde artikelen