Gluten & Diabetes

September 5

Gluten & Diabetes

Hebt u coeliakie, die 1 procent van de bevolking, of glutenintolerantie, die 6 procent van de bevolking treft treft, kan gluten veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Diabetes is ook steeds meer voorkomende, nu beïnvloeden 8,3 procent van de bevolking, en het is niet ongewoon voor diabetici hebben ook coeliakie of glutenintolerantie. Dieet is onderdeel van de behandeling van beide voorwaarden en combineren een gluten-vrij dieet met een dieet vereist een zorgvuldige planning.

Gluten

Gluten & Diabetes

Gluten, de proteïne gevonden in tarwe, gerst, rogge en haver zo goed zoals in alle levensmiddelen die zijn gemaakt van deze korrels of meel, wordt geassocieerd met verhoogd risico op osteoporose en kanker bij mensen met coeliakie en gewichtstoename, vermoeidheid, hoofdpijn, hersenen mist en tintelende ledematen in gluten-intolerant mensen. Veel voedingsmiddelen die deel van de standaard Amerikaanse dieet uitmaken bevatten gluten, zoals brood, pasta, couscous, bulghur, ontbijtgranen, cereal bars, crackers, muffins, koekjes, gebak en vele gebakken goederen. Minder voor de hand liggende voedsel zoals soja saus bevatten kruiderijen en getextureerde plantaardige eiwitten ook gluten. Voedseletiketten lezen is belangrijk om ervoor te zorgen dat u houdt uw dieet gluten-vrij.

Diabetes

Gluten & Diabetes

Met diabetes is de sleutel tot het beheersen van uw bloedsuikerspiegel te eten precies de juiste hoeveelheid koolhydraten. Koolhydraten, die voornamelijk in granen, suiker, zetmeelrijke groenten, peulvruchten, fruit, melk en yoghurt worden gevonden, worden afgebroken tot suiker tijdens het spijsverteringsproces en verhogen uw bloedsuikerspiegel na wordt geabsorbeerd in je bloedbaan. Neem een kijkje op de voeding feiten tabel en gebruik van een online tool als MyPlate voor het bijhouden van uw inname van koolhydraten. Vijfenveertig tot 60 g koolhydraten per maaltijd wordt beschouwd als een passende doelstelling voor de meeste diabetici, volgens de American Diabetes Association.

Glutenvrij en Diabetes-vriendelijke plaat methode

Gluten & Diabetes

Om gemakkelijk uw glutenvrije, koolhydraten-gecontroleerde maaltijden te bereiden, volgen de methode van de plaat. Allereerst de helft van je bord te vullen met niet-zetmeelhoudende groenten zoals broccoli, bloemkool, groene Groenen, tomaten en champignons. Niet-zetmeelhoudende groenten bevatten weinig koolhydraten en geen gluten, maar zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Kies in een kwart van je bord, een bron van eiwit--kip, vis, schaal-en schelpdieren, vlees of tofu. Kies een duidelijke bron van eiwitten, omdat iets dat heeft al gemarineerd, gepaneerd of die wordt geserveerd met een saus van gluten kan bevatten. Lees het etiket en gebruik uw eigen glutenvrije sauzen en kruiderijen.

Glutenvrije koolhydraten

Gluten & Diabetes

Selecteer ten slotte in het resterende kwart van je bord, een glutenvrij bron van koolhydraten, zoals rijst, aardappelen, maïs, zoete aardappel, gierst, quinoa of peulvruchten. U kunt ook de handel van deze zetmeelrijke voedingsmiddelen voor een glutenvrije diabetes-vriendelijke dessert van vers fruit, gemengd met yoghurt. Etiketten voor het bijhouden van uw koolhydraatconsumptie kijken, maar de methode van de plaat moet u helpen houden uw koolhydraten gram 45 à 60 gram per maaltijd.

Pas op voor glutenvrije producten

Gluten & Diabetes

U waarschijnlijk al gemerkt van de brede waaier van glutenvrije producten nu beschikbaar, met inbegrip van glutenvrij brood, glutenvrije deegwaren en ontbijtgranen glutenvrij. Deze voedingsmiddelen kunt u gluten uit uw dieet, maar het is belangrijk dat u rekening hun gehalte aan koolhydraten. Deze glutenvrije producten soms bevatten nog koolhydraten in vergelijking met de normale versie, dus check het etiket om ervoor te zorgen dat je eet een portie die past bij het vasthouden aan uw aanbevolen koolhydraat inname.


gerelateerde artikelen