Hartslag reacties op oefening

June 15

Hartslag reacties op oefening

Telkens als u dat u moet gebruik maken van de spieren van de ledematen en romp, genaamd de skeletspieren. Deze spieren vereisen meer zuurstof tijdens het gebruik, dus je hart moet sneller pomp meer zuurstof door uw aderen om te kunnen bieden uw werkende spieren. Oefening omvat vele spieren uitdagend en resulteert in een aanzienlijke stijging van de pompen tarief van uw hart, die bekend als de hartslagrespons staat uit te oefenen.

Fysiologische invloeden

De belangrijkste redenen voor de hartslagrespons uit te oefenen zijn fysiologische, wat betekent dat ze normale functies van uw orgaansystemen. Verhoogde activiteit in de zenuwen van uw werkende spieren activeert een toename in activiteit van het sympathische zenuwstelsel. Het sympathische zenuwstelsel induceert wat bekend staat als de stress, of strijd of vlucht, reactie, die omvat een verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk, lichaamstemperatuur en een vertraging van de spijsvertering onder andere wijzigingen. Hoe harder je oefening, hoe hoger uw activiteit van de sympathische zenuwen en dus hoe hoger uw hartslag totdat u bereikt uw maximale haalbare hartslag. Naast een toename van de activiteit van de sympathische zenuwen, oefening zorgt ervoor dat uw lichaam stresshormonen vrij. De belangrijkste stresshormonen zijn epinephrine en norepinephrine, die beide verder aan de reactie van de hartslag tijdens de training bijdragen

Milieu-invloeden

Bepaalde milieuomstandigheden kunnen invloed hebben op uw hartslagrespons uit te oefenen. Bijvoorbeeld, extreme hitte of koude meestal verhoogt je je hart stem reactie uit te oefenen. De reden voor het warmte-effect is dat uw hart om pomp bloed naar de oppervlakte van uw huid heeft om naast het leveren van zuurstof naar je spieren koelen. Extreme kou induceert een verhoogde hartslagrespons uitoefenen omdat uw bloedsomloop harder werken moet om u warm te houden en uw bloedvaten worden beperkt. Vernauwde bloedvaten betekenen dat bloed minder vrij stroomt en het hart moet dientengevolge sneller pomp, om bloed met genoeg zuurstof gevuld door deze smalle slagaders. Grote hoogte veroorzaakt een verhoging in uw hartslagrespons uit te oefenen omdat er minder zuurstof in de lucht, en zo je hart harder werken moet om voldoende zuurstof leveren aan uw spieren.

Wijze van uitoefening

De modus, of -type oefening die u deelnemen aan zal van invloed zijn op uw hartslagrespons uit te oefenen. Oefening die gebruikmaakt van uw bovenlichaam, zoals langlaufen, veroorzaakt meestal een verhoogde hartslagrespons. Deze grotere reactie is omdat je armen kleinere bloedvaten bevatten en wanneer ze zijn gespannen tijdens de oefening, je hart harder werken om te leveren van voldoende zuurstof naar de spieren die zij leveren. Uw lichaamshouding is ook van invloed op uw hartslagrespons. Oefening gedaan in een horizontale positie, zoals zwemmen, resulteert in een lagere hartslag reactie uit te oefenen omdat je hart niet hoeft te werken tegen de zwaartekracht bloed leveren aan uw bovenlichaam en de hersenen.

Effecten op lange termijn

Oefening opleiding gedurende lange perioden van tijd kan invloed hebben op uw hartslagrespons uit te oefenen. Iemand die lage fitness heeft krijgen een sterkere hartslagrespons uit te oefenen dan iemand die is fysiek fit. Het menselijk lichaam is geƫvolueerd om te proberen te blijven in de homeostase-- of een staat van evenwicht--omdat het bespaart energie. Als je consequent oefenen, past je lichaam zich op een manier die meer homeostatische zelfs in tijden van fysieke stress houden. Enkele van deze methoden omvatten een efficiƫnter gebruik van zuurstof in de spieren, meer krachtige hart pompen en meer ontspannen, elastische bloedvaten. Dus als u zijn opgeleid, uw hartslag zal nog toenemen tijdens de oefening, maar zul je uit te oefenen bij hogere intensiteiten te krijgen van de dezelfde verhoging van de hartslag als je deed toen je ongetraind.


gerelateerde artikelen