B-12 nemen kun je moe?

June 25

B-12 nemen kun je moe?

Vitamine B-12 helpt uw lichaam bij het produceren van rode bloedcellen, en helpt bij het transport van zuurstof om te activeren van uw lichaam. Dus, deze vitamine maakt je niet moe. Integendeel, kan vitamine B-12 helpen bestrijden van vermoeidheid, omdat het voorkomt de vermoeidheid-inducerende bloedarmoede die is gekoppeld aan een B-12 tekort dat. Omdat vermoeidheid treedt op als een teken van andere gezondheidsproblemen, ga er niet moet u meer vitamine B-12 als uw energie laag. Raadpleeg uw arts voordat u ter aanvulling van uw dieet met het.

B-12 deficiëntie

Wanneer u de laag op vitamine B-12, kan u een soort anemie bekend als pernicieuze anemie ontwikkelen. Vermoeidheid, constipatie, verminderde eetlust, gevoelloosheid en tintelingen zijn symptomen van een voedingsstoffen tekort. Kinderen die een voldoende toevoer van B-12 niet inslikken ontwikkelen motorische en cognitieve beperkingen.

Oorzaken van B-12 deficiëntie

Een vitamine B-12 tekort kan ontwikkelen om verschillende redenen. Pernicieuze anemie, bijvoorbeeld, schaadt de maag cellen nodig voor de productie van maagzuur. Ths zuur is nodig om de vitamine B-12 uittreksel uit het voedsel dat je eet. Dus, als u last van pernicieuze anemie heeft, kan niet uw lichaam absorberen van vitamine B-12. Een andere voorwaarde, atrofische gastritis, die vaak wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie, verhit de maag, die ook uw vermogen schaadt te vangen B-12.

Aanbevolen dagelijkse inname

Vermoeid gevoel van lage niveaus van vitamine B-12 kunt u voorkomen door het observeren van de aanbevelingen van de Food and Nutrition Raad van het Instituut van geneeskunde. Vanaf 14 jaren via volwassenheid vereisen mannen en vrouwen 2,4 microgram B-12 per dag. Zwangere vrouwen vergen meer B-12--2.6 microgram per dag.

B-12 deficiëntie behandeling

Nadat uw arts via lab tests bevestigt dat je lichaam tekort aan vitamine B12, haar instructies voor het corrigeren van de voorwaarde. De soort behandeling die u ontvangt is afhankelijk van wat de oorzaak van de gebreken. Voor het ontvangen van B12-injecties, hebt u een medische aandoening die verhinderen dat uw lichaam absorberen van de voedingsstoffen uit voedsel, moet u wellicht zegt het Bureau van Dietary Supplements. Echter als je B-12 goed opnemen kan, kunt u nemen vitamine tabletten.


gerelateerde artikelen