Alternatieven voor Patanol

July 4

Alternatieven voor Patanol

Patanol is de merknaam voor olopatadine, een voorgeschreven medicijn gebruikt voor de behandeling van allergie oog aandoeningen zoals seizoensgebonden allergische slijmvliesontsteking gekenmerkt door jeuk en ontstekingen. Het werkt door het verminderen van histamine niveaus in het lichaam. Patanol wordt geleverd als oogdruppels die moeten zitten tweedehands uitsluitend zoals voorgeschreven door een arts. Sommige mensen kunnen optreden gezwollen oogleden, wazig zicht en hoofdpijn bij het gebruik van Patanol, wijst erop Drugs.com. Er zijn verschillende alternatieven voor Patanol.

Lotemax

De dalingen van het oog van de Lotemax bevat de corticosteroïd drug, loteprednol. Lotemax wordt voorgeschreven bij seizoensgebonden allergische conjunctivitis en werkt door het verminderen van ontstekingen in het oog. Volgens een artikel van 2010 gepubliceerd in "Huidige advies in allergie en klinische immunologie", is het gebruik van corticosteroïden als behandelingen voor allergische conjunctivitis beperkt als gevolg van hun bijwerkingen. Lead Auteur B.P. Bielory merkt op, dat Lotemax is echter een gewijzigde of "zachte" corticosteroïd dat oogbeschadigingen en/of ontsteking effectief zonder grote nadelige gevolgen vermindert. Vaak voorkomende bijwerkingen eventueel wazig zicht, roodheid en een loopneus.

Acular

Acular oogdruppels bevatten de prescription drug ketorolac tromethamine, een steroïdale anti-inflammatoire. Het is geïndiceerd voor de behandeling van jeuk seizoensgebonden allergische conjunctivitis is gekoppeld en wordt ook gebruikt voor de behandeling van postoperatieve ontsteking bij patiënten die hebben ondergaan cataract chirurgie, merkt RxList.com. Acular wordt geleverd als een 0,4 of 0,5 procent sterkte. De kracht van 0,4 procent is verkocht als Acular LS. Volgens een artikel van de 2008 gepubliceerd in het medische tijdschrift, "Expert advies op Drug metabolisme en toxicologie," zijn beide troeven van Acular even effectief bij de behandeling van allergische conjunctivitis. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn een branderig gevoel in de ogen, gezwollen oogleden en hoofdpijn. Acular is mogelijk niet geschikt voor patiënten met glaucoom, artritis, een bloedende aandoening of droge ogen.

Elestat

Nieuwere types van allergie oogdruppels combineren een antihistaminicum en een mestcel stabilisator. Twee keer per dag gebruikt, bieden zij snelle en langdurige verlichting van allergie ogen symptomen, volgens de Amerikaanse Universiteit van allergie, astma en immunologie. Een voorbeeld is Elestat waarin de drug epinastine. MedlinePlus merkt op dat Elestat een effectieve behandeling maar alleen is wanneer gebruikt regelmatig. Vaak voorkomende bijwerkingen eventueel eye roodheid, gezwollen oogleden, hoofdpijn en een loopneus; MedlinePlus merkt echter dat ook kunnen deze symptomen van de allergie zelf.


gerelateerde artikelen