Voedsel om te voorkomen dat met een stoma zak

May 15

Een stoma is een chirurgisch gemaakte opening in je buik die het mogelijk afval maakt naar uw lichaam verlaten en verzamelen in een zak. Beslissen wat te eten met een stoma zak is een individuele beslissing. Iedereen reageert anders op voedsel en deze reacties niet veranderen als gevolg van het stoma. Bepaalde voedingsmiddelen zijn bekend dat gas veroorzaken, leiden tot constipatie of diarree en andere spijsvertering problemen; het kan beste is om gewoon te voorkomen dat deze voedingsmiddelen zijn. Wanneer u een stoma zak, moet je proberen nieuwe voedingsmiddelen thuis, één filter tegelijk, om te zien welk effect zij hebben kunnen te eten voor hen in een openbare situatie. De American College of Surgeons uitleggen dat een ileostomy is wanneer uw stoma zak met de dunne darm verbonden, en heb je meestal een waterige ontlasting, terwijl een coloscopy met de dikke darm verbonden en uw ontlasting groter en steviger is.

Gas produceren voedingsmiddelen

Alle voedingsmiddelen die geactiveerd gasproductie voordat uw stoma zijn waarschijnlijk blijven die reactie veroorzaken. De extra gas zal niet leiden tot gezondheidsproblemen of problemen met de stomazorg, maar kan worden ongemakkelijk en pijnlijk. Gemeenschappelijke gas produceren voedsel omvat bonen, bier, broccoli, spruitjes, kool, koolzuurhoudende dranken, bloemkool en uien. De Universiteit van Pittsburgh Medical Center raadt yoghurt eten of drinken van karnemelk te helpen verminderen van gas.

Minder verteerbaar voedsel

De Verenigde verenigingen van het stoma van Amerika, of UOAA, meldt dat sommige voedingsmiddelen minder verteerbaar dan anderen zijn en kunnen een risico van stomazorg blokkade. Deze voedingsmiddelen zijn graan, kokosnoot, paddestoelen, noten, rauwe groenten en fruit. U moet voorkomen dat voedingsmiddelen die niet volledig verteren, waaronder kool, selderij, gedroogde vruchten, groene paprika, sla, champignons, erwten, ananas, popcorn, zaden, skins van groenten en fruit. Verstopping van het stoma kan leiden tot een noodsituatie. Als u symptomen zoals dunne, heldere vloeistof coming out van uw stoma met een vieze geur, kramp en abdominale pijn in de buurt van de stoma, of geen output voor enkele uren, moet u bellen met uw arts.

Consistentie van de ontlasting

Het voedsel dat je eet en de dranken die je drinkt van invloed zijn op de consistentie van de ontlasting die in uw stoma zak verzamelt. Andere factoren, zoals stemming, stressniveau en gezondheid, kunnen het bedrag en de consistentie van uw ontlasting ook beïnvloeden. Voedsel zoals appelmoes, bananen, kaas, pasta, rijst, pindakaas, skinless aardappelen en tapioca kan dikkere ontlasting veroorzaken. U kunt experimenteren met deze voedingsmiddelen om te voorkomen dat de ontlasting te dik. Druivensap, hoge-suiker voedingsmiddelen, snoeien sap, kruidig voedsel kunnen hebben het tegenovergestelde effect op kruk en als zodanig, u hen in gecontroleerde hoeveelheden om te voorkomen dat de ontlasting te dun thats moet eten.

Geur veroorzaakt voedsel

Net zoals gas produceren van levensmiddelen leiden ongemak en verlegenheid tot kan, kunnen geur-veroorzakende voedingsmiddelen soortgelijke complicaties veroorzaken. Om te voorkomen dat de onaangename geuren in de ontlasting, de UOAA adviseert het vermijden van asperges, gebakken bonen, broccoli, kool, eieren, vis, knoflook, uien, pindakaas en sterke kazen. U kunt de geuren door het consumeren van karnemelk, cranberry sap, jus d'orange, peterselie, tomatensap en yoghurt.

Andere Tips

U vindt het wellicht handig om het handhaven van een levensmiddel dagboek houden van record waarvan levensmiddelen problemen veroorzaken. Invoering van een nieuwe voedsel elke drie dagen zal helpen u bij het beheren van uw symptomen. Je moet proberen te eten van maaltijden met regelmatige tussenpozen zoals overslaan maaltijden tot waterige ontlasting en gas leiden kunnen. Ook, zoals lactose-intolerantie gemeenschappelijk met een stoma is, kunt u overstappen op een alternatief of melk lactose-vrij.


gerelateerde artikelen