Het Effect van Acetylcholine op spier

May 29

Het Effect van Acetylcholine op spier

Acetylcholine is een chemische boodschapper, een neurotransmitter, uitgebracht door zenuwcellen in vele delen van het perifere zenuwstelsel. Het controleert de samentrekking van alle skelet of vrijwillige spieren, bijvoorbeeld. Het is ook van invloed op de samentrekking van glad en hartspier. Acetylcholine wordt gehouden in synaptische vesikels in de zenuw terminals tot een elektrisch signaal veroorzaakt de release op een gespecialiseerde deel van een spier celmembraan receptoren die de neurotransmitter herkent voorzien.

Waar de zenuw en de spier ontmoeten

Skelet of gegroefde, spier cellen contract in reactie op input van het zenuwstelsel. Een motor neuron contact op met een spier-cel in een structuur die een motor einde plaat genoemd. De celmembraan van de spier bevat nicotine receptoren, die gevoelig voor acetylcholine zijn. Deze receptor moleculen, gemaakt van eiwit, zijn geconcentreerd waar acetylcholine wordt vrijgegeven. De nicotinerge receptor is een ligand-gated natrium-kanaal. Dit betekent dat wanneer acetylcholine, de ligand, aan een receptor bindt, de receptor verandert de vorm op een manier waarmee natrium in de spier cel invoeren.

Acetylcholine het Effect op het membraan van de spier

De toestroom van natrium depolarizes in de nabijheid van de motorische eindplaat in de spier-cel. Depolarisatie betekent dat het verschil in kosten tussen de binnen en buiten de spier is verminderd. Een ander type van natrium-zender, die is geactiveerd in reactie op de depolarisatie, laat meer natrium in en de Golf van excitatie spreads in de spier-cel. Dit leidt tot de vrijlating van calciumionen van opslaglocaties in de spier-cel. De calciumionen starten een reeks van biochemische evenementen waarbij troponine, tropomyosin en myosin waardoor de spier te contracteren.

Acetylcholine van Effect op glad spierweefsel

Acetylcholine activeert een ander type van receptor in glad spierweefsel aanwezig: de muscarinerge receptoren. Wanneer deze receptor acetylcholine bindt, is één resultaat de release van calciumionen van interne winkels. Acetylcholine van interactie met muscarinerge receptoren, veroorzaakt zoals bij nicotinerge receptoren, kanalen te openen wat resulteert in ion-flow die depolarizes van de cel van de spier. Net als in de skeletspieren leidt de depolarisatie tot spiercontractie.

Acetylcholine het Effect op de hartspier

Zoals gladde spier heeft hartspier muscarinerge receptoren. Het effect van acetylcholine op de hartspier, is echter heel anders dan de gevolgen ervan voor skelet of gladde spier. In het hart veroorzaakt acetylcholine activering van muscarinerge receptoren kanalen in het membraan van de spier te laten kalium doorgeven. Dit heeft het effect van het vertragen samentrekking van de hartspier en maken die het verslaan met minder kracht.


gerelateerde artikelen