Ijs & bloeddruk

May 24

Ijs & bloeddruk

Ijs is niet het gezondste voedsel, want het is hoog in vet en calorieën en weinig vitaminen en mineralen. Hoewel ijs niet schadelijk voor iedereen is, kan het ongepast hebt u speciale dieet bezorgdheid over bloeddruk. Merk op dat verschillende merken van consumptie-ijs hebben verschillende voedingswaarde feiten, dus check productlabels wanneer beschikbaar.

Calorieën

Ijs is hoog in calorieën; 1 kopje dit bevroren dessert biedt 286 calorieën. Dat bedrag bestaat uit 14 procent van de dagelijks aanbevolen inname van 2.000 calorieën. Een portie ijs alleen eten zal niet je overgewicht, maar eten calorierijke voedingsmiddelen maakt gewicht beheer een uitdaging. Zwaarlijvigheid is een risicofactor voor hoge bloeddruk.

Vet

Ijs is hoog in vet, met 14,5 g totale vetgehalte en 9 g verzadigd vet in elk kopje. Je lichaam hoeft wat vet voor een optimale gezondheid, maar het eten van een dieet beveelt aan nationale hart-, Long- en bloed Instituut laag in verzadigde en totaal vet om te voorkomen dat hoge bloeddruk. Dus, het eten van ijs is niet ideaal als je probeert je bloeddruk onder controle te houden.

Suiker

Ijs is zeer hoog in suiker; 1 kopje biedt 33.5 g. Hoewel suiker smaak aan levensmiddelen toevoegen helpt, het is niet nuttig voor je algemene gezondheid, omdat het leiden kan tot tandbederf en moedigt gewichtstoename. Daarnaast onderzoek gepubliceerd in April 2010 editie van "The Journal van de American Medical Association" gevonden dat een dieet rijk aan suiker verhoogde cholesterolniveaus bevordert. Teveel cholesterol in uw bloed leidt tot hoge bloeddruk, verhoging van het risico voor hart-en vaatziekten.

Natrium

Één nutriënt met een grote invloed op de bloeddruk niveaus is natrium; teveel natrium kan je bloeddruk verhogen. Ijs is echter laag in natrium, met slechts 100 mg in 1 kop. Dat bedrag bestaat uit slechts 4 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van 2.300 mg, dus dit aspect van ijs is niet waarschijnlijk invloed op uw bloeddruk.

Vezel

Volgens het nationale hart-, Long- en bloed Instituut kunt eten van een dieet rijk aan vezels u controle van uw bloeddruk. 1 kop ijs biedt echter minder dan 2 g vezels, dus het is niet een goede bron van deze voedingsstof. Als u vezel-rijk voedsel in uw dieet met ijs vervangt, verhoogt uw risico op hoge bloeddruk.


gerelateerde artikelen