Moet Dextrose worden genomen vóór en na een training?

May 18

Moet Dextrose worden genomen vóór en na een training?

Weerstand opleiding, of trainen met gewichten, kan een effectieve manier om kracht te bouwen en verbeteren van de lichaamssamenstelling, maar u kunt vinden dat u superieure resultaten bereiken bij het nemen van bepaalde supplementen. Één type van supplement, dextrose, komt in poeder vorm en kan worden gebruikt voor een aantal doeleinden en op verschillende tijdstippen van de dag. Ondanks de potentiële effectiviteit, moet u een arts raadplegen voordat u eventuele supplementen.

Wat is Dextrose?

Dextrose is een enkelvoudige suiker, ook wel bekend als glucose, die snel door uw lichaam, waardoor het handig als snelle bron van energie wordt geabsorbeerd. Dextrose heeft een hoge glycemische index rating, wat betekent dat het een significante verandering in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dextrose wordt verkocht in poeder vorm en is relatief laag in kosten.

Dextrose voedingsprofiel

Dextrose is calorie-dicht, zoals 1/2 kopje van het supplement 290 calorieën bevat. Dextrose bevat niet vet of eiwitten, maar bestaat geheel uit koolhydraten, met 74 g in elke 1/2 kopje. Alle van de koolhydraten kom uit suiker, dus het supplement niet in een voedingsvezels voorziet.

Dextrose voor trainingen

Omdat dextrose is rijk aan koolhydraten, een soort voedingsstof die je lichaam voor activiteit voedt, kan dextrose schijnen te zijn van een bron van goede pre-workout voeding. Dextrose is echter snel geabsorbeerd door uw lichaam, zodat het niet genoeg duurzame energie om brandstof uw gehele workout kan bieden. Daarnaast onderzoek vanaf mei 2009 de kwestie van "The Journal of Nutrition" gevonden dat het eten van een laag-glycemic maaltijd voorafgaand aan de oefening verbeterd vetverbranding tijdens het sporten, zodat je kan wilt vermijden dextrose voor trainingen. Een studie van het mei 2010 nummer van "Geneeskunde en Science in sport en oefening" suggereert ook dat een eiwit-alleen pre-workout maaltijd de hoeveelheid calorieën die u na uw training verhogen kan, branden zodat dextrose dit effect remmen kan.

Dextrose na training

Dextrose is beweerde te zijn een zeer effectieve aanvulling van de post-workout omdat de snelle absorptie kan steun in herstel. Onderzoek toont echter aan dat een snelle snelheid van absorptie niet vereist voor optimaal herstel is. Een studie gepubliceerd in de editie augustus 2006 van de "International Journal van Sport voeding en oefening metabolisme" gevonden dat herstel niet tussen een hoge-GI post-workout maaltijd en de maaltijd van een lage-GI verschillen. Dit onderzoek toont aan dat een hoge-GI post-workout koolhydraten zoals dextrose niet nodig voor optimaal herstel kan zijn, maar dat het niet zou schaden herstel, hetzij.


gerelateerde artikelen