Wat lipide maakt omhoog het grootste deel van de lipiden in ons lichaam?

March 2

Het vetweefsel, bekend als lipiden, is de samenstelling stof die het lichaam zijn vorm en bescherming biedt. Het heeft vele functies, met inbegrip van core verordeningen zoals de productie van de geslachtshormonen en het beschermen van vitale organen uitvoeren.

Functies

Lipiden bestaan uit verschillende hydrofobe moleculen. Veel klassen van lipiden bestaan, maar de belangrijkste categorie gevonden in het lichaam bestaat uit triglyceriden, volgens William D. McArdle in "Exercise Physiology." Triglyceriden fungeren als een vorm van energie die het lichaam maakt gebruik van voor de geleiding van de bewegingen en cellulaire processen.

Typen

Er bestaan twee soorten vet in het lichaam, essentiƫle en opslag vet. Opslag vet wordt beschouwd als overtollig vet en heeft geen functie dan het verstrekken van extra isolatie en fungeren als een energiereserve, volgens "Voeding." Dit extra vet is wat bestaat uit triglyceriden.

Structuur

Triglyceriden zijn gevormd tijdens verestering. Tijdens dit proces water extractie gebeurt met een toegevoegde molecule van alcohol. De structuur van een triglyceride is samengesteld uit een molecule glycerol en drie vetzuren ketens die twee of meer koolstofmoleculen hebben. De triglyceriden krijgen opgeslagen in het vetweefsel van het lichaam terwijl sommige overtollige triglyceriden, welke "Voeding" termen als de vrije vetzuren, krijgen vervoerd in de bloedbaan door het hele lichaam.

Gevaren

Wanneer de hoeveelheid triglyceriden te hoog is, kan het verhogen bloeddruk en slechte cholesterol, wat in de opbouw van arteriƫle plaque resulteert. Dit verhoogt het risico voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten,


gerelateerde artikelen