Medicijnen voor de behandeling van vermoeidheid & depressie

November 7

Medicijnen voor de behandeling van vermoeidheid & depressie

Dr Andrew Weil, M.D., zegt dat depressie de meest voorkomende en de meest behandelbare vorm van geestesziekten is. Depressie is een gevoel van verlies dat niet wordt geactiveerd door een externe oorzaak of verhouding de oorzaak is. Dit is vaak vergezeld van vermoeidheid en moeheid. Andere symptomen kunnen zijn gevoelens van hopeloosheid, angst en een nors humeur. Slaap kan worden beïnvloed evenals eetlust. Gelukkig helpen veel medicijnen met depressie.

Selectieve serotonine heropname remmers

Het boek "Farmacologie" legt uit dat een reuptake inhibitor is een stof die de reabsorptie van een chemische stof vertraagt. In het geval van nieuwere antidepressiva medicijnen vertragen de heropname remmers de reabsorptie van chemische stoffen, waardoor je je goed voelen, zodat ze langer door te werken. Selectieve serotonine heropname remmers vertragen de reabsorptie van serotonine. Serotonine is gevonden door het hele lichaam, maar zijn werk in de hersenen omvat regulering van stemming, slaap en eetlust. Een tekort aan serotonine veroorzaakt depressie en angst. Een manier om de hoeveelheid serotonine in de hersenen te verhogen is met behulp van SSRI's te vertragen de reabsorptie.

Serotonine en noradrenaline Reuptake Inhibitors

De Mayo Clinic meldt dat serotonine en noradrenaline heropname remmers of SNRIs, vergelijkbaar met SSRI's behalve ze ook de reabsorptie van noradrenaline vertragen. Noradrenaline is een neurotransmitter, een stof dat de hersenen voor communicatie gebruikt. Het is een stof die maakt je een goed gevoel. Net als de SSRI's vertragen SNRIs de reabsorptie van zowel serotonine als noradrenaline, die het effect heeft van de verhoging van het bedrag van deze chemische stoffen in de hersenen. Het algemene effect is dat depressie wordt verlaagd en u zich beter voelt.

Noradrenaline en Dopamine Reuptake Inhibitors

De Mayo Clinic gaat verklaren dat noradrenaline en dopamine reuptake inhibitors of NDRIs, de reabsorptie van dopamine en noradrenaline remmen. Dopamine is een andere "feel good" neurotransmitter. Lage niveaus van dopamine hebben betrekking op depressie en schizofrenie.

Tricyclische antidepressiva

Tricyclische antidepressiva zijn oudere antidepressiva die goed werken, maar hebben meer ernstige bijwerkingen dan de nieuwere formuleringen. Het boek "Farmacologie" stelt dat tricyclische antidepressiva lukraak reabsorptie van verschillende neurotransmitters blokkeren, zoals serotonine en noradrenaline. Het algemene effect is een hoogte van stemming, meer mentale alertheid en verhoogde activiteit.

Monoamine-Oxidase remmers

Volgens de Mayo Clinic, monoamine-oxidase remmers of MAO-remmers, hebben ernstige bijwerkingen en worden beschouwd als een drug van laatste redmiddel. Monoamino-oxidase is een chemische stof aangetroffen in zenuwcellen. Haar taak is om het deactiveren van overtollige neurotransmitters, zoals serotonine, dopamine en noradrenaline. MAO-remmers inactivering van het monoamino-oxidase, waarmee de neurotransmitters langer werken te maken van een persoon het gevoel van dat minder depressief.


gerelateerde artikelen