Dik slijm tijdens de zwangerschap

October 10

Dik slijm tijdens de zwangerschap

Vele fysieke veranderingen optreden tijdens de maanden van de zwangerschap. Naast de bekende symptomen van ochtendmisselijkheid, gewichtstoename en vermoeidheid merken zult u een toename van de sinus slijm en congestie. Hoewel sinusitis gebruikelijk tijdens de zwangerschap is, kunnen symptomen die gepaard gaan met congestie vereisen medische diagnose en behandeling, vooral als u een bacteriële infectie ontwikkelt.

Zwangerschap

Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot uw neusgangen te zwellen en meer slijm produceren. Deze wijziging doet zich meestal tijdens het tweede trimester. Zwangerschap zorgt ervoor dat de doorbloeding in uw slijmvliezen te verhogen. In antwoord op het volume van het extra bloed neigt de voering uw sinussen en nasale doorgangen te zwellen, soms beperken uw luchtstroom.

Sinusitis

Zwangerschap is één van de belangrijkste risicofactoren in de ontwikkeling van sinusitis. Sinusitis is de medische term voor een ontsteking van uw sinussen. Deze zwelling kan blokkeren de drainage, dik slijm te bouwen in de sinus holtes veroorzaken. De sinus kwijting lijken geel of groen van kleur en kan leiden tot slechte adem. Andere voorkomende symptomen van sinusitis zijn hoest, verlies van geur en keelpijn.

Zelfhulp

In "The Handbook of nasale Disease," raadt Dr Terrence M. Davidson zwangere vrouwen gebruiken nasale irrigatie weg te wassen de dikke afscheidingen. Uw sinussen en nasale doorgangen twee tot drie keer per dag spoelen kan helpen tijdelijke verlichting. Met behulp van een luchtbevochtiger tijdens uw zwangerschap kan ook helpen kalmeren uw gezwollen sinussen.

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel nasale decongestiva veilig voor de meeste mensen zijn, moet u uw arts raadplegen voordat u een over-the-counter medicatie tijdens de zwangerschap. Het verdere gebruik van neussprays kan leiden tot een afhankelijkheid van deze producten en kan geleidelijk grotere hoeveelheden spray om voldoende hulp te bieden vereisen. Vermijd het nemen van alternatieve geneeswijzen, zoals kruiden en voedingssupplementen, sinus voorwaarden of andere gezondheidsproblemen die tijdens de zwangerschap optreden kunnen te behandelen. Dikke sinus slijm gepaard met koorts kan duiden op de aanwezigheid van een infectie. Laat je arts weten als u koorts uitvoeren terwijl u zwanger bent.


gerelateerde artikelen