Wat zijn de voordelen van CoQ10 voor kanker?

October 9

Wat zijn de voordelen van CoQ10 voor kanker?

Vaak aangeduid als CoQ10, is co-enzym Q10 een voedingssupplement. Normaal gesproken het lichaam produceert voldoende hoeveelheden van deze coenzym natuurlijk, die vervolgens wordt gebruikt voor het fundamentele functioneren van alle cellen, volgens de Mayo Clinic. Hoewel het niet ongebruikelijk om te ervaren een afname van de CoQ10 naarmate u ouder, is een daling van deze verbinding ook gezien in bepaalde ziekten, waaronder kanker. De afname van de CoQ10 niveau heeft geleid tot het systematische gebruik ervan in de behandeling van kanker, met name kanker van de borst.

Antioxidant

Het National Cancer Institute legt uit dat een van de belangrijkste voordelen van CoQ10 dat het werkt als een antioxidant in het lichaam. Een antioxidant is bekend dat de cellen beschermen tegen vrije radicalen die schade van DNA. Schade aan het DNA van de cellen kan leiden tot de ontwikkeling van kanker. Cellen zijn niet meer normaal en verdelen op een ander tarief dan andere cellen, waardoor de metastase van de ziekte. Door aanvulling CoQ10 niveaus met een voedingssupplement, beschermen u het lichaam tegen kanker. De Universiteit van Maryland Medical Center beweert dat CoQ10 het antioxidant-achtige eigenschappen ook tot gedeeltelijke kwijtschelding van de ziekte leiden kunnen.

Immuunsysteem

CoQ10 is het ook bekend dat het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam, volgens de American Cancer Society. Deze boost helpt het immuunsysteem te werken veel beter dan voorheen, die het lichaam helpen kunnen in de strijd tegen de kanker zelf. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs CoQ10 alleen geneest kanker. Met een gezonder immuunsysteem, adviseert het kan het verhogen van de doeltreffendheid van de primaire vorm van behandeling, het National Cancer Institute, die kan leiden tot de ziekte om te gaan in remissie.

Bijwerkingen

Een ander voordeel van CoQ10 in de behandeling van kanker is dat het de bijwerkingen van kankerbehandelingen, namelijk die van de chemotherapie kan verminderen. Volgens de American Cancer Society, kunt CoQ10 het hart beschermen tegen schade veroorzaakt door anthracyclines, die antikanker geneesmiddelen zijn. Sommige mensen nemen anthracyclines lijden gespierde schade aan het hart in de loop van de behandeling. Door het nemen van een supplement van CoQ10, kunnen de kans op deze schade afnemen.

CoQ10 heeft ook pijn bij sommige vrouwen lijden aan borstkanker daalde. De reden voor de beëindiging van de pijn is onbekend, maar het zou kunnen hebben iets te maken met een of meer van de andere supplementen die worden opgenomen in de studie uitgevoerd door de privé-polikliniek in Kopenhagen, Denemarken, terug in 1994. Deze dezelfde studie toonde ook aan een afname van de gewichtsverlies tijdens de cursus van behandeling tijdens het gebruik van het supplement.


gerelateerde artikelen