Ziekten die nabootsen van reumatoïde artritis

September 26

Ziekten die nabootsen van reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis of RA, is een chronische aandoening van het immuunsysteem dat pijnlijke, gezwollen gewrichten, koorts en vermoeidheid veroorzaakt. Het kan worden verward met andere vormen van artritis en andere reumatische aandoeningen. Uw arts kan ook wilt uitsluiten van spondylitis ankylopoetica, een ziekte veroorzaakt door artritis-achtige symptomen vooral in uw rug, en systemische lupus erythematosus (SLE), een chronische ontstekingsziekte die meerdere organen aantast.

Andere vormen van artritis

Verschillende andere niet-immuun vormen van artritis kan pijnlijk, stijf en gezwollen gewrichten. Artrose is een veel voorkomende vorm van artritis veroorzaakt door schade aan de gewrichten als gevolg van veroudering. Handen, heupen en knieën zijn gemeenschappelijke sites voor artrose. Septische artritis plaatsvindt in reactie op een infectie binnen een bepaald gewricht. Jicht wordt veroorzaakt door een opbouw van een •Uraat kristallen (een natuurlijk lichaam bijproduct) in de gewrichten; het is vaak gericht op uw grote tenen.

Reumatoïde artritis verschilt van al deze voorwaarden, omdat de pijn in de gewrichten meestal symmetrisch is, waarbij zowel de handen of de beide knieën, bijvoorbeeld. Het begint in uw 40s, wat vroeger dan artrose meestal begint. De immuun storing waardoor de pijn in de gewrichten van RA veroorzaakt ook afleveringen van lage koorts, een gevoel van zwakte en vermoeidheid. In tegenstelling tot artrose en septische artritis heeft RA periodes van verlossing wanneer de symptomen op onverklaarbare wijze verdwijnen.

Ziekte van Bechterew

Zoals RA is ziekte van Bechterew een chronische auto-immune aandoening, ook wel genoemd reumatoïde Bechterew. Het veroorzaakt vooral artritis-achtige pijn en stijfheid van uw rug en uw heupgewrichten wanneer zij voldoen aan de wervelkolom. In latere stadia, kan dit leiden tot een gevoel van beperking in je ribbenkast. Zoals RA, kan de ziekte van Bechterew hebben perioden van verlossing.

RA bijna nooit van invloed op de lagere rug en dat is één manier waarop die deze voorwaarden worden onderscheiden. RA komt vaker voor bij vrouwen; ziekte van Bechterew komt vaker voor bij mannen. RA begint over het algemeen in uw 40s; ziekte van Bechterew begint tussen de adolescentie en de leeftijd van 40 jaar.

Systemische Lupus Erythematosus (SLE of Lupus)

SLE is een ernstige vorm van lupus, een auto-immune aandoening die vele organen in uw lichaam naast uw gewrichten aantast. Gemeen met RA, hebt u SLE misschien u ervaren pijn in de gewrichten, vermoeidheid en koorts in afleveringen (genaamd "fakkels" in SLE) die komen en gaan. Zoals RA, SLE komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, maar het begint eerder dan RA, meestal tussen de adolescentie en de leeftijd van 40 jaar.

In tegenstelling tot RA komt SLE vaker voor bij Afrikaanse Amerikanen, Aziaten en Hispanics dan in niet-Hispanic causcasians. Met SLE hebt vaak u huid symptomen, met inbegrip van een karakteristieke uitslag over uw neus en wangen, haaruitval, geheugenproblemen, angst en depressie. Mensen met SLE vaak ernstige problemen ondervinden met hun nieren, bloedvaten, hart en longen naast hun pijn in de gewrichten.


gerelateerde artikelen