Chilipepertjes & darmkanker

November 7

Chilipepertjes & darmkanker

Chilipepertjes bevatten een samenstelling van de plant bekend als capsaïcine, die de bron van de vurige effecten die zijn gekoppeld aan deze specerij. Capsaïcine heeft een lange geschiedenis van therapeutische toepassing in de traditionele geneeskunde. Recent onderzoek suggereert ook dat capsaïcine kan vertegenwoordigen een mogelijke behandeling voor darmkanker. Echter, het bewijs ter ondersteuning van het gebruik van capsaïcine in kankertherapie van de dubbelpunt op dit moment komt uitsluitend van dieren en laboratorium onderzoek. Spreken met uw arts of gezondheidszorg beoefenaar over chilipepers hebt u darmkanker.

Capsaïcine

Capsaïcine is de component van het actief, kruidige afgeleid van de vruchten van de paprika plant. Capsaïcine traditionele geneeskunde gebruikt om een verscheidenheid van kwalen, waaronder problemen met de spijsvertering, slechte circulatie, verlies van eetlust en artritis te behandelen. Volgens de American Cancer Society omvatten huidige FDA-goedgekeurde toepassingen voor capsaïcine actuele pijnverlichting voor spierpijn en artritis.

Antitumorale potentieel

Een recente studie suggereert dat capsaïcine heeft de mogelijkheid voor de remming van kanker-celgroei. In een artikel van de 2010 gepubliceerd in de "Indian Journal of Cancer," onderzoekers van de Universiteit van Ibadan in Nigeria is gebleken dat interfereert de capsaïcine gevonden in chili peppers met de expressie van een eiwit nuclear factor-kappa B of NF-kB genoemd. De activering van dit eiwit is een van de noodzakelijke voorwaarden voor kanker te manifesteren in het lichaam.

Onderzoek

De capsaïcine in chili peppers arresteert de groei van dikke darm kankercellen in een laboratorium-omgeving, volgens een recent onderzoek. In 2010 blootgesteld onderzoekers uit de Cheng Hsin General Hospital in Taiwan menselijke Colón-kankercellen aan capsaïcine. Zij vonden dat de compound giftig voor de kankercellen is en veroorzaakte hen om te sterven. De onderzoekers voorgesteld dat capsaïcine kan effectief blokkeren tumorgroei in colonkanker patiënten. De resultaten van dit onderzoek verscheen in December 2010 de kwestie van de "Journal of Agricultural Food Chemistry."

Waarschuwing

Hoewel het onderzoek met betrekking tot het antitumorale potentieel van capsaïcine veelbelovend, niet menselijke lijkt bestaan studies of experimenten nog om aan te tonen hoe de chilipepertjes van invloed kunnen zijn op de dikke darm kankercellen bij de mens. Ook is het niet duidelijk of capsaïcine een veilige behandeling van dikke darmkanker bij de mens vertegenwoordigt. Dus, de American Cancer Society meldt dat niet genoeg harde bewijzen beschikbaar zijn aan te bevelen chilipepertjes als een behandeling voor darmkanker van de dikke.


gerelateerde artikelen