Ouderlijke identificatie van hoogbegaafdheid

September 21

Ouderlijke identificatie van hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid openbaart zich in vele opzichten. Sommige kinderen zijn begaafd in wiskunde, anderen in verbale gebieden, en nog anderen in de sport of de arts. Maar alle hoogbegaafde kinderen hebben bepaalde kenmerken die misschien niet niet-geïdentificeerde als ouders en leerkrachten zijn geen aandacht. Hoge rangen en een preoccupatie met studeren kunnen wijzen op hoogbegaafdheid, maar veel hoogbegaafde kinderen daadwerkelijk ontvangen slechte cijfers en afkeer van school omdat ze zich vervelen.

Vroege mijlpalen

Begaafde kinderen raken meestal Ontwikkelings mijlpalen eerder dan hun leeftijdgenoten van dezelfde leeftijd. Voor sommige kinderen, dit strekt zich uit over de hele linie, met inbegrip van vrijwel alle gebieden van lichamelijke, psychologische en emotionele ontwikkeling. Voor anderen is beperkt tot hun gebied van hoogbegaafdheid. Als u merkt dat uw kind loopt, praat, leest, schrijft of andere aanzienlijk eerder dan anderen taken, hebben uw kind getest voor hoogbegaafdheid.

Geavanceerde begrip

Ouders van begaafde kinderen beweren vaak dat ze hebben geen idee waar het kind zoveel geleerd over zoveel onderwerpen. Intellectueel begaafde kinderen misschien lezen boeken geschreven voor veel oudere kinderen of volwassenen, en een sterke kennis van het materiaal weer te geven. In de vroege kindertijd, kunnen ze spontaan beginnen gesprekken over dergelijke geavanceerde onderwerpen als cryogenics, kwantumfysica of het leven van vrije mensen van kleur in het oude westen. Degenen wier hoogbegaafdheid in de kunst ligt kunnen zeer realistische portretten schilderen of geavanceerde muziektheorie, te bespreken, terwijl degenen die vaak in de sport zijn begaafd een enorme kennis van de geschiedenis, de ontwikkeling en de tactiek van hun gekozen spel tonen.

Ongewone Focus

Vele ouders van begaafde kinderen identificeren "de look", een intens gerichte, laserachtige gelaatsuitdrukking dat begaafde kinderen tonen als ze aan het verkennen zijn een onderwerp van belang. Ze zijn blij om uren op uren uit de problemen te werken, het beoefenen van een instrument of een dansroutine perfectioneren. Wanneer ze diep zijn gericht, kunnen ze volledig aan de wereld om hen heen, vaak af te zien van niet alleen de socialisatie maar ook voedsel en slaap buitengesloten. Deze focus is meestal op één of twee gebieden van belang op een moment, en vaak doet niet overgedragen naar de school. Veel hoogbegaafde kinderen college of zelfs graduate school kennis van specifieke onderwerpen weergeven, maar ontvangen slechte cijfers op school, omdat ze niet geïnteresseerd in het materiaal zijn.

Referentiegroep

Begaafde kinderen actief zoeken naar anderen die hen begrijpen, en leeftijd is niet een factor bij deze peer-relaties. Veel hoogbegaafde kinderen identificeren tieners of volwassenen die zeven tot 10 jaar ouder als hun naaste vrienden. Ze zijn ook geneigd om aan te trekken veel oudere volwassenen die zeer succesvol zijn in het kind interessegebied, die als mentoren dienen. Bijgevolg, meest begaafde kinderen besteden het merendeel van hun tijd in het gezelschap van volwassenen in plaats van kinderen van dezelfde leeftijd. Vrienden van dezelfde leeftijd zijn paar, en met de hand geplukt door het hoogbegaafde kind als gevolg van soortgelijke belangen en capaciteiten. Maar houd in gedachten dat uw begaafde kind nog steeds een kind is. Ze schommelen vaak tussen rijpe en onrijpe gedrag. Verstrekken van een veilige, is verzorgende emotioneel ruimte voor uw kind tot bloei komt een van de belangrijkste opgaven van het bovenliggende object van een begaafd kind.


gerelateerde artikelen