Depressie effecten op anderen

December 17

Depressie effecten op anderen

Depressie is een aandoening van de alomtegenwoordige geestelijke gezondheid met verstrekkende gevolgen. Voor het individu met depressie, kunnen verdriet, vermoeidheid en apathie worden overweldigend of zelfs uitschakelen. Echter, de gevolgen van depressie kunnen ook worden gevoeld door vrienden, familie, belangrijke anderen, collega's en zelfs buren. In feite, stellen gezinnen voor depressie bewustzijn voor dat leven met iemand die depressief is maakt individuen vatbaarder voor zichzelf steeds depressief.

Isolatie

Depressieve mensen hebben de neiging om zich te isoleren van anderen. Activiteiten of sociale functies kunnen worden vermeden door wegens gebrek aan belangstelling of energie. Vermijden van activiteiten kunt zetten een druk op de sociale relaties. Anderen kunnen teleurgesteld, boos of verwaarloosde voelen wanneer plannen om samen te komen worden geannuleerd. Het National Institute of Mental Health (NIMH) adviseert familie en vrienden te blijven uit te nodigen en moedigen depressief particulieren om te doen dingen ondanks weigeringen terwijl de resterende patiënt en begrip.

Schuld

Wanneer een geliefde die is kunnen gediagnosticeerd met depressie, belangrijke anderen in dat iemands leven voelen schuld. Bijvoorbeeld, ouders kunnen geven zichzelf de schuld voor hun kind voorwaarde. Ze kunnen schuldig voelen over hoe ze het kind verhoogd of zelf te veroordelen voor ongeschikte ouders. Echtgenoten kunnen ook aannemen dat de schuld voor hun partners depressie en hekelen zich daarvoor.

Hulpeloosheid

Hoewel depressie een behandelbare aandoening is, voelen veel mensen met depressie en mensen om hen heen hulpeloos op keer. Als pogingen om te helpen een geliefde een lijkt te mislukken, individuen kunnen ontwikkelen "aangeleerde hulpeloosheid." Aangeleerde hulpeloosheid is een defaitistische overtuiging dat u hebben geen controle over de situaties estás en daarom pogingen om uw situatie te veranderen zinloos zijn.

Frustratie

Behandeling voor depressie kan inhouden dat medicatie, psychotherapie of een combinatie van beide. Er zijn geen overnachting remedies. Antidepressiva duurt 4 tot 6 weken een significant effect te hebben. Wekelijkse therapie sessies kunnen maanden of jaren duren. De duur van de behandeling kan worden frustrerend om het depressief individu en anderen. Significante dat anderen kunnen worden gefrustreerd dat hun depressief partner in een therapeut in plaats van hen vertrouwt. Fysiek intiem met uw significante andere wordt mogelijk ook een bron van frustratie, als je depressief partner niet bereid is.

Werklast

Depressie interfereert met een aantal cognitieve vaardigheden zoals aandacht, concentratie en geheugen. Dientengevolge, depressieve individuen kunnen worden productieve op het werk als gevolg van moeite zich te concentreren op taken of het halen van deadlines. Bij gebreke om uw werk te doen kan invloed hebben op het vermogen van anderen doen hen. Werkgevers of medewerkers mogelijk ook afwijzend en resistent zijn tegen de tijd weg van het werk die u nodig hebt voor een behandeling, vooral als het extra werk op hen zet.

Angst

Depressieve individuen die suïcidaal zijn plaats een grote hoeveelheid stress op mensen om hen heen. Dierbaren kunnen zijn bang om te laat het depressief individu. Zelfmoordideatie of voorafgaande pogingen alleen maar toenemen deze angst. In extreme gevallen, kunnen dierbaren verkeren in de positie van de beslissing om een suïcidale persoon inzetten voor psychiatrische zorg, om ervoor te zorgen dat de veiligheid van persoon.


gerelateerde artikelen