How to Cook Rice in een rivaliserende rijstkoker

December 10

How to Cook Rice in een rivaliserende rijstkoker

Of u Arborio, basmati of risotto, uw rivaal rijstkoker koken aankan consequent een pluizige portie granen als u instructies van de fabrikant. Hoewel functies en capaciteit per model verschilt, meeste rivaal rijst fornuizen worden op dezelfde manier geconstrueerd en opereren onder dezelfde algemene beginselen.

Voorbereiden op de rijst koken

Stap 1

Het meten van de hoeveelheid rijst die u wenst te koken. De meeste kleinere capaciteit rivaal modellen (minder dan 10 kopjes) worden verkocht met een 2/3 kopje kop die eens moet worden ingevuld om 2 kopjes gekookte rijst opbrengst meten.

Stap 2

Spoel de gemeten rijst in een kleine of middelgrote kom met koud water mengen.

Stap 3

Giet de rijst in een zeef koken.

Kook de rijst

Stap 1

Plaats de gespoeld rijst in de snelkookpan de binnenpot.

Stap 2

Voeg water toe tot de rijst te bereiken de juiste genummerd stempel gedrukt op de binnenpot overeenkomt met het bedrag van ongekookte rijst. Bijvoorbeeld, als u 3 kopjes van ongekookte rijst toevoegt, opvulling de binnenpot met water totdat het bereikt de regel gemarkeerd "3."

Stap 3

Veeg weg al het water dat mogelijk hebben droop neer de buitenkant van de binnenpot.

Stap 4

Plaats de binnenpot binnen de rijstkoker. Voor de meeste rivaal fornuizen, moet u mogelijk de binnenpot licht van links naar rechts totdat je voelt dat het draaien maken volledig contact met het verwarmingselement.

Stap 5

Plaats het deksel op de rijstkoker.

Stap 6

De rijstkoker aansluiten op een stopcontact van 120-volt AC.

Stap 7

De rijstkoker inschakelen door op de knop "Kok". Kijk naar de "Kok" indicator licht om er zeker van te zijn dat het brandt. Wanneer het water is verdampt, dit licht zal uitzetten en de 'Warm houden' indicator brandt.

Stap 8

Voor fluffier rijst, laat de rijst staan voor 15 tot 20 minuten voordat u de klep verwijdert.

Stap 9

Verwijder het deksel en serveer de rijst met de pollepel voorzien van uw rivaal rijstkoker. De pollepel zal beschermen het nonstick oppervlak van de binnenpot.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen onmiddellijke rijst in rivaal rijst fornuizen.
 • Dompel de verwarming niet eenheid gedeelte van uw rijstkoker in water.
 • Wees voorzichtig bij het tillen van het deksel van uw rijstkoker te vermijden worden gebroeid door stoom.

Tips

 • Bij het gebruik van rijst, die al in uw pantry voor een lange tijd, geniet u de korrels voor 30 minuten vóór het koken om te voorkomen dat de breuk. Basmatirijst is vaak gedrenkt om te helpen de korrels tot hun volledige lengte. Doorweekt rijst volledig afzuigen vóór het koken om te voorkomen dat mushiness.
 • Als de rijst nog steeds te stevig naar uw smaak is na afloop van de cyclus van het koken, voeg een eetlepel of twee van water en het fornuis "Kok." Een paar extra minuten zal verzachten de korrels die een beetje meer. Brown rices en Arborio (risotto) vereisen meer water dan witte rijst en sushi rijst neigt te vereisen minder.

Wat die u nodig hebt

 • Rijst
 • Maatbeker
 • Kleine of middelgrote mengkom
 • Water
 • Rivaliserende rijstkoker
 • Rijst pollepel

gerelateerde artikelen