Lysine overdosis symptomen

July 12

Lysine overdosis symptomen

Hebt u van orale of genitale herpes, kan uw arts aanbevelen behandeling met een lysine-supplement. Hoewel er extra onderzoek nodig is, kan lysine helpen verminderen de replicatie van het herpesvirus in je lichaam, die kan helpen bij het verminderen van de symptomen van de uitbraak. Ondanks de voordelen voor de gezondheid van deze aanvulling, nemen te veel lysine mogelijk slecht voor je gezondheid. U moet rekening houden met lysine overdosis symptomen en bijwerkingen zijn voordat je begint met deze aanvulling.

Onbekende symptomen

De aanbevolen dagdosis van lysine voor volwassenen is 3.000 tot 9.000 mg, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Als u meer dan lysine die aanbevolen neemt, is het mogelijk gevaar van overdosis lysine. Bij de mens, zijn de symptomen van een overdosis lysine niet volledig bekend of begrepen. Een overdosis aan lysine wordt niet verondersteld te leiden tot fatale medische complicaties. Echter, het zoeken van medische noodhulp als u denkt dat u te veel lysine hebt genomen.

Galstenen of hoog cholesterolgehalte

In dierstudies, kan teveel lysine veroorzaken galstenen of hoog cholesterolgehalte, de University of Michigan Health System waarschuwt. Hoewel hoge cholesterol meestal geen merkbare symptomen veroorzaakt, galstenen kunnen leiden tot pijn in de onderbuik, koorts, geelzucht, misselijkheid, braken, opgeblazen gevoel of klei-gekleurde ontlasting. Als u om het even welk van deze symptomen vertonen terwijl het nemen van lysine supplementen, raadpleegt u uw medische provider zo spoedig mogelijk.

Buikkrampen en diarree

Als u 15 tot 40 gram lysine per dag consumeren, u kan worden op risico van de ontwikkeling van de buikkrampen of diarree, het UMHS wordt uitgelegd. Diarree resulteert in frequente, waterige stoelgang die kunnen worden vergezeld door een opgeblazen gevoel, maagpijn of verlies van eetlust. Neem contact op met uw arts als u chronische diarree ervaart, aangezien deze symptomen het risico op uitdroging verhogen kunnen.

Contra-indicaties

Informeer uw arts van eventuele gezondheidsproblemen hebt alvorens lysine supplementen. Vermijd behandeling met lysine hebt u lever-of nierziekte tenzij anders geïnstrueerd door een medische professional. Informatie met betrekking tot de veiligheid van lysine tijdens de zwangerschap ontbreekt en zwangere of zogende moeders moeten Vermijd het gebruik van deze aanvulling.


gerelateerde artikelen