Wat Is hesperidine (vitamine P)?

March 22

Hesperidine is een natuurlijk voorkomende bioflavonoïden, een stof in planten met antioxiderende eigenschappen. Bioflavonoïden bieden ook de kleur, de smaak en het aroma te planten. U kunt hesperidine krijgen in bepaalde voedingsmiddelen of als een voedingssupplement. Terwijl hesperidine en andere soortgelijke bioflavonoïden worden vaak aangeduid als vitamine P, zijn ze niet werkelijke vitaminen. Hesperidine treedt niet natuurlijk in het lichaam; u kunt het alleen krijgen via voedsel of synthetische supplementen. Raadpleeg uw arts om te bepalen van de veiligheid voor uw gezondheid voorwaarden voordat u een supplement hesperidine.

Hesperidine is een Citrus bioflavonoïden

Samen met de samengestelde rutine is hesperidine de meest actieve bioflavonoïden in citrusvruchten gebaseerd. De bioflavonoïden hesperidine helpt beschermen je lichaam tegen aandoeningen zoals kanker, problemen met de bloedsomloop en hart-en vaatziekten. Als een citrus bioflavonoïden vergemakkelijkt hesperidine de vorming van vitamine C complex, die gezond immuunsysteem functies ondersteunt.

Hesperidine gebruik en dosering

De combinatie van hesperidine en andere bioflavonoïden, zoals diosmin, helpt verlichten van aambeien en chronische veneuze insufficiëntie. Hesperidine is ook handig, samen met de samengestelde naringin, als een mogelijke behandeling voor het voorkomen van de progressie van hypoglykemie, volgens een onderzoek uit 2004 in the "Journal of Nutrition." Lopend onderzoek is het evalueren van het gebruik van hesperidine in het behandelen of voorkomen van verschillende aandoeningen, met inbegrip van hoge cholesterol en diabetes. De dagelijks aanbevolen inname van hesperidine voor volwassenen is 10 tot 25 mg, maar mensen die het gebruiken naar de medische aandoeningen die hierboven beschreven kan het nemen van 50 tot 500 mg, in combinatie met andere bioflavonoïden. Raadpleeg uw arts voor specifieke instructies voor de dosering, zoals ze van individuele gezondheidsvoorschriften variëren.

Bijwerkingen en interacties

Hesperidine supplementen veroorzaken slechts incidenteel schadelijke effecten, met inbegrip van misselijkheid, braken, diarree en allergische reacties. Volgens Beth Israël diaken Medical Center is hesperidine in wezen niet giftig en vrij van de interactie van de drug; echter als je in combinatie met andere bioflavonoïden nemen, kunnen interactie van de drug optreden. Hesperidine is veilig voor gebruik bij zwangere of zogende vrouwen, wanneer alleen gebruikt. Bespreek uw medicatie regime met uw arts alvorens bioflavonoïden supplementen te gebruiken.

Bronnen van hesperidine

Supplementen fabrikanten pak bioflavonoïden uit citrusvruchten. Kunt u hesperidine en andere bioflavonoïden in uw dieet door het eten van citroenen en sinaasappelen; de peel en membranen containthe hoogste concentratie. Hesperidine wordt ook gevonden in grapefruit, abrikozen, pruimen en bosbes. Groenten met hesperidine zijn groene en gele paprika's en broccoli. Hele granen, zoals boekweit, bevatten ook hesperidine.


gerelateerde artikelen