De bijwerkingen van T3 schildklier

June 2

De bijwerkingen van T3 schildklier

Mensen die lijden aan het ontbreken van een schildklier, hypothyreoïdie en Hashimoto van Thyroiditis treft vervanging schildklierhormonen. T3, een afkorting voor Cytomel, of met de generieke naam, Liothyronine Sodium, is een van de twee primaire schildklier hormonen voorgeschreven door artsen voor schildklier hormoon vervangende therapie. De geneeskunde is nodig om te helpen met het regelen van het lichaam energie en metabolisme, legt Drugs.com uit. Hoewel beschouwd als veilig bij gebruik volgens richtlijnen, wellicht het bijwerkingen die dient te worden opgemerkt.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Zowel drugs.com als de RxList.com die zowel de voorkomende bijwerkingen voor T3 als mogelijk hoofdpijn, hot flushes, gewichtstoename lijst, zweten, warmte intolerantie, hartkloppingen met onregelmatige hartslag, pijnlijke pijn in de kuiten, een toename van de activiteit van de darm, prikkelbaarheid, angst, menstruele problemen, haaruitval, depressie, oefenen onverdraagzaamheid en pijn op de borst.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen gemeld door Drugs.com en de RxList.com zijn bijenkasten; zwelling van de mond, de keel, de tong en het gezicht; ademhalingsproblemen; en anafylaxie, alle tekenen van een allergische reactie vereisen medische noodhulp. Bovendien onjuiste doses of buitensporige doses van T3 kunnen leiden tot symptomen van schildklier storm in gevoelige mensen. Dit is een potentieel levensbedreigende aandoening wanneer er teveel vervanging van T3 schildklierhormoon in het lichaam geproduceerd. Schildklier storm symptomen volgens Drugs.com zijn al te snelle hartslag, buitensporig hoge bloeddruk, extreme rusteloosheid, verwarring, extreme angst met prikkelbaarheid, diarree, misselijkheid, coma of schok te schudden.

Wanneer geen gebruik van Cytomel te

T3 mag niet worden gebruikt, hebt u de schildklier aandoening, thyrotoxicosis, ongecontroleerde bijnier stoornis of ziekte van Graves, wijst de Merck Manual. Uw arts te raadplegen alvorens Cytomel of T3 of voor een aanpassing in je dosis hebt u om het even welk van de volgende ziekten of voorwaarden: angina pectoris, hart-en vaatziekten, diabetes, congestief hartfalen of hypofyse problemen.


gerelateerde artikelen