Hoeveel moet een Baby eten op tien dagen oud?

June 19

Hoeveel moet een Baby eten op tien dagen oud?

Voer een 10-dagen oude baby alleen moedermelk of formule, aangezien dit de enige vorm van zijn voeding die zijn lichaam aankan. Hoewel het lijkt misschien alsof uw baby voortdurend honger is, is het normaal dat het voeden van een baby zeer vaak tijdens de eerste weken van het leven. Anticiperen op voeden hem acht tot 12 keer per dag, een oogje op zijn ontwikkeling te bepalen of hij genoeg voedsel krijgt.

Formule

Als u formule gebruikt om uw baby te voeden, meldt BabyCenter.com dat de algemene aanpak van uitsluitend formule-fed baby's te nemen van uw baby gewicht en vermenigvuldig het met 2,5 oz. Dit is het bedrag van de formule die je baby over een periode van 24 uur eten moet. Bijvoorbeeld, als uw baby 8 lbs. weegt, moet ze ongeveer 20 oz. van formule een gehele dag en nacht.

Borstvoeding

Als u borstvoeding geeft, hoeft je niet zo duidelijk een maatregel als de lijnen aan de zijkant van een fles om te weten hoeveel bent u het voeden van uw baby. Echter, er zijn een paar methoden om te meten of je baby genoeg eet. Voeden van uw baby elke twee tot drie uur op deze jonge leeftijd, en gebruik van de frequente dokter bezoeken te schatten wanneer hij wint aan gewicht. Gewichtstoename is een van de gemakkelijkste manieren om te meten of je baby wordt steeds genoeg melk. Bovendien luisteren voor uw baby's slikken om ervoor te zorgen dat hij wordt het inname van melk, niet alleen troost zich door te zuigen op uw borst. Voel je ook als uw borsten zacht na een voeding, zijn omdat dit betekent dat uw baby heeft afgetapt hen van melk en een volledige voeding krijgt.

Help-informatie opvragen

Als je borstvoeding en uw baby is kieskeurig na elke maaltijd of is niet genoeg gewicht toeneemt, zoeken naar de hulp van een adviseur van de lactatie. Een borstvoeding consultant merkt u op een voeding, helpt uw baby goed vergrendeld op krijgen en weegt uw baby vóór en na een voeding. Door dit te doen, weet je precies hoeveel moedermelk uw baby heeft verbruikt.

Check de luier

Een andere eenvoudige methode om te bepalen of uw baby genoeg krijgt te eten is hoeveel ze vult haar luier. In de eerste weken van het leven moet je baby zes tot acht natte luiers per dag. Als er minder dan dat, wellicht ze meer te eten. Bovendien moeten ze ongeveer vijf luiers per dag die zijn gevuld met zachte ontlasting.


gerelateerde artikelen