Ambien & angst

July 3

Artsen schrijven meestal Ambien, ook bekend als zolpidem tartraat, voor de korte termijn behandeling van slapeloosheid. Vanwege de farmacologische acties in de hersenen, wordt Ambien zelden--als ooit--gebruikt als een angst-reducerende medicatie. Echter, de drug kan uitoefenen genuanceerde effecten op angst en depressie.

Ambien & Anxiety: conventionele denken

Benzodiazepines, zoals Xanax verhogen de effecten van GABA, die een signaal normaal gebruikt door cellen te verminderen de prikkelbaarheid in hersenen schakelingen is. Therapeutisch, deze drugs afname van de incidentie van aanvallen bij mensen met epilepsie en afnemen van subjectieve gevoelens van angst bij mensen die lijden aan gegeneraliseerde angst of posttraumatische stress-stoornis. Zoals Xanax bindt Ambien benzodiazepine receptoren in de hersenen en de stations GABA chemische signalering. Echter, terwijl Xanax neiging om alle benzodiazepine receptoren te binden, Ambien bindt slechts bepaalde subpopulaties. Volgens Cynthia Kirkwood en andere onderzoekers van de apotheek op de Virginia Commonwealth University toe deze specificiteit Ambien selectief fungeren als een kalmerend medicijn zonder ook fungeert als een overname - of angst-reducerende medicatie.

Ambien en angst: impulsiviteit

In een paper gepubliceerd in "Psychopharmacology", suggereren Dr. Estibaliz Arce en haar collega's bij de Universiteit van Californië-San Diego dat de angst-reducerende eigenschappen van typische benzodiazepinen kunnen voortvloeien uit hun vermogen om te verminderen de prikkelbaarheid van een amandelvormige structuur in de hersenen genaamd de amygdala. Activiteit in de amygdala correleert positief met de uitdrukking van de angst-gerelateerde gedrag. Zo, wanneer amygdala prikkelbaarheid druppels, zal mensen tonen meer risico's te nemen en impulsiviteit. Sanofi-Aventis, de farmaceutische fabrikant van Ambien, waarschuwt Ambien gebruikers dat ze misschien ervaring van abnormale stijgingen in impulsiviteit of "meer uitgaande" tijdens de behandeling geworden. Samen, wijst deze informatie op de mogelijkheid dat Ambien enkele beperkte angst-reducerende effecten zou kunnen hebben.

Ambien & Anxiety: paradoxale effecten aan depressie gerelateerde

Depressie vaak treedt samen op met angst. Volgens Dr. Daniel Kripke bij het Scripps Center voor de slaap van de kliniek, misschien mensen die regelmatig gebruikmaken van Ambien en andere hypnotic drugs wel groter risico voor het ontwikkelen van depressie dan degenen die dat niet doen. Van de nota, de relatie tussen slaap en depressie is ingewikkeld en de mate waarin slapeloosheid zelf tot angst en depressie bijdraagt is op dit moment bestudeerd.

Ambien bijwerkingen

Mensen nemen Ambien kunnen ondervinden bij angst als gevolg van de bijwerkingen van de drug, niet vanwege zijn daden direct. Ambien van onaangename bijwerkingen kunt opnemen next day slaperigheid, misselijkheid, gezichtsstoornissen rijden en slechte concentratie op het werk.

Angst gekoppeld aan Ambien terugtrekking

Plotselinge stopzetting van Ambien kan leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen waarbij verhoogde angst en rusteloosheid--effecten antithetisch aan benzodiazepine drugs. Mensen nemen Ambien moeten raadplegen hun artsen over het taps hun Ambien voorschrift na verloop van tijd om te voorkomen dat de drug terugtrekking.


gerelateerde artikelen