Kokos vezel voor diabetici

December 13

Kokos vezel voor diabetici

Kokosnoten zijn de grootste noten in de wereld en worden verondersteld te zijn geëvolueerd in Zuid-Azië. Mensen en andere dieren eten de zeer binnenlaag van de moer, genaamd het endosperm, waaronder kokoswater en kokosnoot vlees. Het vlees kan gegeten worden vers, gedroogd in vlokken of gemalen tot meel. Kokos vlees is extreem hoog in vezel, die is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en is vooral belangrijk voor bloed glucose controle bij diabetes.

Diabetes en Fiber

Iedereen moet vezel te helpen bij de spijsvertering en het maag-darmkanaal gezond te houden, maar het kan ook helpen uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Fiber vertraagt de vrijlating van glucose tijdens de spijsvertering, zodat de cellen vereisen minder insuline te absorberen dat glucose. De American Diabetes Association raadt aan dat mensen met diabetes 25 tot 50 gram vezels per dag verbruiken.

Kokos vezel

Kokosnoten worden beschouwd als een vezelrijk voedsel, hoewel dat glasvezel voor in het vlees van de kokosnoot komt, niet het water. Kokosmeel is een betere bron van vezels dan de geraspte kokosnoot van rauw vlees; kokosmeel bevat 5 gram vezels per 2 tbsp., terwijl de rauwe, geraspte kokos bevat 1,3 gram vezels in hetzelfde bedrag. Een levensmiddel wordt beschouwd als een goede bron van vezels als het bevat 5 of meer gram vezels per portie.

Glycemische Index

Kokos vezel voor diabetici

De glycemische index rangschikt voedsel door hun effecten op de niveaus van de glucose van het bloed. Voedingsmiddelen met een lage glycemische index hebben een kleinere invloed op bloedglucose en insulineniveaus dan voedingsmiddelen met een hogere glycemische index. Een studie uitgevoerd door de Filippijnse kokosnoot autoriteit in 2003 geconcludeerd dat cake, koekjes en gebak aangevuld met kokosmeel gehad een lagere glycemische index dan levensmiddelen zonder toegevoegde vezels.

Koken met kokos vezel

Kokos vezels kan worden opgenomen in een gezond dieet. Een heerlijk en voedzaam dieet bevat mager vlees, peulvruchten, fruit, groenten, noten, magere zuivelproducten, en uiteraard, adequate vezel. Geraspte kokosnoot of kokosmeel kan worden toegevoegd aan de bran muffins, cookies en andere gebakjes te vertragen van de glucose-absorptie en de glycemische index van de levensmiddelen te verlagen. Vervangen van maximaal 20 procent van de bloem in uw favoriete recept met kokosmeel voor rijke smaak en een extra vezel kick--Vergeet niet om toe te voegen vloeistof gelijk is aan de bloem die u vervangen, omdat het kokosmeel is meer absorberend dan graan meel.

Waarschuwing

Kokosnoot is hoog in verzadigd vet en moet worden gegeten met mate, vooral door mensen met een cholesterolgehalte boven de 200 mg/dL. Kokosmeel en geraspte kokosnoot moeten niet gegeten worden elke dag; in plaats daarvan, omvatten kokosnoot als onderdeel van een evenwichtige en gevarieerde voeding, samen met andere vezelrijk voedsel zoals peulvruchten en gehele korrels.


gerelateerde artikelen