Obsessieve compulsieve gedrag bij kinderen met Down syndroom

January 5

Obsessieve compulsieve gedrag bij kinderen met Down syndroom

Kinderen met Down syndroom zijn een uitdaging voor de ouders omdat het syndroom leidt een emotionele en financiële druk tot. Obsessieve compulsieve gedrag zijn een zo'n kwestie dat veel gezinnen met een kind met Down syndroom dagelijks moeten behandelen. Inzicht in de voorwaarde maakt het makkelijker voor de ouders de zorg voor hun kind en elke dag makkelijker maken voor iedereen.

Gemeenschappelijk gedrag

Obsessieve compulsieve gedrag bij kinderen met Down syndroom variëren in zekere mate--ze kon een paar kleine voorkeuren of kunnen zo ernstig dat ze zich met het dagelijkse leven bemoeien. Sommige kinderen kunnen aandringen op een bepaalde stoel of bepaalde voedingsmiddelen aan specifieke maaltijden. Anderen kunnen vertonen repetitieve gedrag zoals voet te onttrekken of hand clapping wanneer zij nog of niet anderszins betrokken met een activiteit zitten. Sommige kinderen kunnen worden geobsedeerd zijn met ziektekiemen, bepaalde speelgoed of favoriete TV-programma's. Ze kunnen ook vertonen Ritualistische gedrag zoals moetend houden boeken in een bepaalde volgorde of meerdere specifieke objecten op hun weg naar bed aan te raken.

Onderzoek

Verschillende studies hebben gedaan om meer informatie over de aanwezigheid van obsessieve compulsieve gedrag bij kinderen met Down syndroom. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Ontwikkeling van het kind" in 2000 gemeld dat kinderen met Down syndroom tentoongesteld meer frequente en intensieve repetitieve gedrag dan kinderen zonder het syndroom. Een ander onderzoek gepubliceerd in het "Journal of autisme en Developmental Disorders" in 1995 gemeld dat syndroom van Down is co-morbide met obsessieve compulsieve stoornis in 0,8 procent tot 4,5 procent van de gevallen.

Behandeling

Kinderen zonder Down syndroom kunnen ook vertonen obsessief of dwangmatig gedrag soms, volgens de National Society van het syndroom van Down. Hierdoor is het moeilijk te diagnosticeren van obsessieve compulsieve stoornis bij kinderen met Down syndroom Profissionais geestelijke gezondheid. Bij volwassenen, wordt de voorwaarde vaak behandeld met psychiatrische medicijnen, die niet altijd geschikt voor kinderen zijn. Sommige kinderen kunnen reageren op gedragstherapie, hoewel cognitieve vertragingen kunnen dit moeilijk maken. Houden van uw kind routine, zowel thuis als op school zo regelmatig mogelijk is een effectieve manier om iedereen tevreden te houden. Veel rust en een gezond dieet helpt ook.

Help-informatie opvragen

Als uw kind obsessieve compulsieve gedrag met zijn dagelijkse leven, zowel thuis als op school interfereren, nodig u hulp hebt. In sommige gevallen gebruik van specifieke serotonine-heropname remmers kunnen helpen verminderen van de incidentie van obsessieve compulsieve gedrag. Echter deze medicijnen moet worden gehouden met de nodige voorzichtigheid en zijn meestal tapered af in plaats van abrupt gestopt. Als u contact opnemen met een medewerker van de geestelijke gezondheid wilt, zoekt wie heeft ervaring in het werken met kinderen met Down syndroom.


gerelateerde artikelen