Oorzaken van vroege abdominale & terug pijn tijdens de vroege zwangerschap

April 2

Oorzaken van vroege abdominale & terug pijn tijdens de vroege zwangerschap

Vrouwen kunnen beginnen ervaren de symptomen van zwangerschap binnen een paar weken na de conceptie. Sommige van deze symptomen kunnen mild en onopgemerkt, maar anderen kunnen heel duidelijk. Vroege buikpijn kan verrassende, maar er zijn vele normale verklaringen voor dit symptoom. Rugpijn is vaak begint tijdens het eerste trimester van de zwangerschap ook en is meestal een gezonde symptoom van lichamelijke veranderingen. Sommige ernstige zwangerschapscomplicaties kunnen zowel rug en buikpijn veroorzaken.

Miskraam

Een miskraam is het meest waarschijnlijk optreden tijdens de eerste 13 weken van de zwangerschap, meldt de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap. Waarschuwing tekenen van een miskraam zijn milde tot ernstige rugpijn, die vaak erger is dan de normale menstruele krampen. Echte wee├źn kunnen optreden, die zijn pijnlijk en herhaal elke vijf tot 20 minuten. Andere symptomen zijn spotten en het doorgeven van weefsels van de vagina. Miskramen kunnen niet worden verhinderd, maar vrouwen moeten medische hulp inroepen om het risico van infectie als weefsels in de baarmoeder na een miskraam blijven.

Ronde Ligament pijn

Naarmate de baarmoeder groeit de foetus en de omliggende vloeistof te vangen, kunnen de weefsels die de baarmoeder verbinden met de buik- en bekkengebied worden uitgerekt. Deze rekken kan pijnlijk en heet ronde ligament pijn. Vrouwen kunnen deze pijn voelen na de eerste paar weken van de zwangerschap, en meer in het algemeen tegen het einde van het eerste trimester of op ongeveer 14 weken. Verplaatsen, niezen en zelfs lachen kunnen de pijn erger maken. Rusten of het maken van trage bewegingen kan verminderen het ongemak.

Verandering van de houding

Naarmate de baarmoeder groeit, wordt stress en spanning op de achterkant. Het Amerikaanse Congres van verloskundigen en gynaecologen wijst erop dat een vrouw zwaartepunt verandert wanneer haar maag groter wordt. Deze wijziging kan maken haar achteruit leunen of andere slechte houdingen die pijn in de rug veroorzaken vast te stellen. De rugspieren kunnen ook worden gespannen van het gewicht van de baarmoeder, maar dit ongemak is meer gebruikelijk later in de zwangerschap.

Hormonen

Verscheidene verschillende hormonen verhogen tijdens de zwangerschap. Het Amerikaanse Congres van Gyneacologen beschrijft een hormoon, genaamd relaxin, die helpt bij het maken van een vrouw ligamenten ontspannen voor levering. Zodra dit hormoon stijgende door een vrouw lichaam, kan ze pijn in de rug van gewrichten in het lichaam steeds ook flexibele ervaren.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap treedt op wanneer een bevruchte eicel ergens anders dan in de baarmoederwand hecht. De meest voorkomende locatie is de eileider, verklaart de gezondheid van de kinderen. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan niet termijn worden gemaakt. Als het ei is toegestaan te blijven in plaats kan scheuren, of scheiden van zijn plaats van gehechtheid, en interne bloeden. Een vrouw kan hebben verschillende tekenen van een rupturing buitenbaarmoederlijke zwangerschap, met inbegrip van pijn in het bekken, buik en onderrug. Soms vaginale bloeding optreedt. Als breuk optreedt en zorgt ervoor dat interne bloeden, een vrouw pijn in de schouder en de nek kan ontwikkelen en duizelig kan worden. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een medische noodsituatie, zelfs als alleen de waarschuwingssignalen aanwezig zijn.

Implantatie

Innesteling van een bevruchte eicel treedt op ongeveer zes tot 12 dagen na de bevruchting, volgens de American Association van de zwangerschap. Inplanting is het proces van de bevruchte eicel die verbonden zijn aan het baarmoederslijmvlies. Sommige vrouwen merken nooit symptomen van implantatie, maar andere vrouwen wellicht abdominale krampen en spotten. De krampen zijn milder dan een menstruatie in de meeste gevallen en duren niet erg lang. De spotting zal ook licht en snel oplossen. Als een vrouw zich niet realiseert dat ze zwanger is mag ze aannemen om tekenen van een komende periode.


gerelateerde artikelen