Visie & perceptie in tienerjaren

April 9

Visie & perceptie in tienerjaren

Tieners kunnen te begrijpen het belang van een gezond dieet, tenzij zij problemen ondervindt, met inbegrip van visuele problemen, volgens Brighton optische en Contact Lens Center mislukken. Strategieën voor oogzorg omvatten controle van computergebruik, het eten van healthy foods of het dragen van een bril. Als een ouder, kunt u deze methoden alleen ondernemen als je uw tiener child's visie en perceptie begrijpt. Adolescenten ondergaan verschillende ervaringen met betrekking tot hun visuele gezondheid, die hun leven op vele manieren kan beïnvloeden.

Scheelzien

Scheelzien, ook bekend als gekruiste ogen, is een complicatie visie waar één van iemands ogen of beide dwalen innerlijk of uiterlijk. Mensen met deze aandoening hebben uitgelijnd ogen die niet op een gewenste object op hetzelfde moment concentreren. Dit is een veel voorkomende aandoening bij kinderen, maar het kan ook invloed hebben op adolescenten, volgens leren kindergeneeskunde aan de Universiteit van British Columbia. Hoofdletsel, staar, hersentumoren of drugs kunnen leiden tot deze aandoening. Het resultaat ook van een familiegeschiedenis van scheelzien. Betrokkenen kunnen corrigeren door middel van spier oogchirurgie, oogdruppels of glazen.

Visuele verwerking aandoeningen

Tieners kunnen ook lijden aan visuele verwerking stoornissen, waardoor het moeilijk voor hen om te begrijpen van de informatie die ze zien. Uw puber tegenkomen moeilijkheden zoals herinneren Routebeschrijving naar specifieke plaatsen, consolidatie van de informatie uit verschillende bronnen in één document, of het vinden van informatie van kaarten, grafieken of grafieken, volgens de National Center for leerproblemen. Aanwijzing van iemand om te proeflezen van een puber schriftelijke materialen of kleur codering vitale informatie kan helpen omgaan met de situatie. U kan ook de aanschaf van een tape recorder voor uw kind om hem te helpen bij het opslaan van belangrijke informatie.

Verschillen in visie

Mannelijke en vrouwelijke tieners zien de dingen anders; bijvoorbeeld, mannelijke visie heeft de neiging te worden aangetrokken naar koelere kleuren, zoals blauw, grijs, bruin, zilver en zwart, volgens David Chadwell, Zuid-Carolina de coördinator van één geslacht onderwijs, in een artikel voor de "Reader's Digest." Het tegenovergestelde geldt voor vrouwen wier visie is gericht op oranje, geel of rood, die warmer kleuren zijn. Bovendien, mannen zijn goed in het bijhouden van snel bewegende objecten, omdat de samenstelling van het mannelijk oog is aangepast aan de beweging en richting. Het vrouwelijke oog is efficiënt bij het onderscheiden van kleuren en visuele hoogstandjes met extra details, zoals gezichten.

Effecten van de visuele handicap

Gezichtsvermogen in tienerjaren kunnen nadelige emotionele gevolgen hebben voor hen, zoals depressie, verdriet of woede. Uw kind mag voelen anders, die interfereert met de wens om te passen bij haar vrienden. De emotionele problemen worden nog verergerd door haar komst aan termijnen met de adolescente fase. Bijvoorbeeld, kan een tiener dochter voelen dat ze kan flirten, datums trekken of vrienden te maken. Als een ouder, kunt u dergelijke een kind helpen door te streven naar professionele advisering, stimuleren haar om anderen te ontmoeten met visuele problemen of verstrekken van tips over hoe te ontwikkelen vriendschappen met meisjes of zelfs jongens.


gerelateerde artikelen