De gevolgen van de lichaam van Senna bladeren

January 19

Senna en Cassia senna, is een struik-achtige plant inheems in Noord-Afrika. Zowel westerse als Oosterse kruiden tradities gebruiken de bladeren en peulen voor hun laxerend effect. Senna is verkrijgbaar in tabletten, capsules of thee. Enige controverse omringt de mogelijke bijwerkingen van senna's. Raadpleeg uw arts voor advies over de juiste dosering en het juiste gebruik van senna.

Laxeermiddel

Senna bevat actieve bestanddelen die twee primaire laxerend effect hebben. Ze veroorzaken de normale absorptie van water uit uw dikke darm om te keren, vloeistof toe te voegen aan de inhoud van uw dikke darm. Anthranoids verhogen ook de samentrekkingen van de wand van de dikke darm, volgens Dr. Holly Phaneuf, auteur van "kruiden Demystified: een wetenschapper wordt uitgelegd hoe de meest voorkomende kruidenremedies echt werken." Samen bevorderen deze effecten snelle eliminatie.

Waterverlies

Senna blijft inactief in uw systeem totdat bacteriën in uw dikke darm activeren. De interactie tussen deze actieve moleculen, genaamd sennosides, en de cellen die lijn van de muur van uw dikke darm leidt tot de vrijlating van prostaglandines en stikstofmonoxide, die stimuleren de peristaltiek, de ritmische contracties die intestinale inhoud verplaatsen langs en verplaatsen van water in de dikke darm. Omdat senna verlies van water stimuleert, nemen te veel kan leiden tot diarree, uitdroging en elektrolyt onevenwichtigheden. Raadpleeg uw arts voor de juiste dosering en toezicht bij het gebruik van senna, en altijd drink veel water ter vervanging van vocht verlies bij het gebruik van dit kruid.

Effecten op lange termijn

Als u lijdt aan chronische constipatie, kan senna helpen verbeteren van deze voorwaarde. Senna voor tot een week tegelijk gebruiken. Met langdurig gebruik bij hoge doses--die diarree veroorzaken--kan u een tolerantie voor senna waardoor de in de verminderde doeltreffendheid ervan ontwikkelen. Uw gezondste optie is om een gezond dieet, hoog in oplosbare en onoplosbare vezels, samen met veel van zuiver water en fruit, groenten, soepen en andere high-water-content-levensmiddelen consumeren en senna sporadisch, desgewenst gebruiken.

Bijwerkingen

Senna is een sterk laxerende en pijnlijke krampen en diarree kan veroorzaken. Senna kan ernstige bijwerkingen in kinderen, met inbegrip van blaren, huiduitslag en diarree veroorzaken. Zwangere vrouwen moeten niet senna, neem als het kan de placenta passeren en veroorzaken krampen in de foetus. Senna's actieve verbindingen veroorzaken ook uw dikke darm muur aan de gepigmenteerde geworden. Dit effect is goedaardig en volledig omkeerbaar wanneer u stopt met het gebruik van senna.

Antimicrobiële

Naast zijn laxerend effect, kan senna antibacteriële en antivirale voordelen bieden. Senna bevat Anthrachinon en andere antioxidanten en nuttig kan zijn voor het verlagen van cholesterol en triglyceriden. Een studie gepubliceerd in januari 2011 de kwestie van de "Natuurlijke productonderzoek" flavonoïde antioxidanten met uitgesproken anti-oxidant activiteit in extracten van een soort van Senna bekend als Senna macranthera gevonden.


gerelateerde artikelen