Wat kan helpen verdwijnen littekens op baby's?

February 21

Wat kan helpen verdwijnen littekens op baby's?

Als je baby last heeft van een slechte daling of operatie ondergaat, moet u wellicht bezorgdheid over de duurzaamheid van een litteken. Spreken met uw kinderarts over veilige behandelingen die u voor uw baby gebruiken kunt. Behandelingen van littekens worden doorgaans niet beschouwd totdat het litteken volledig heeft gerijpt, die zo lang is als 12 tot 18 maanden kan duren. Als u een behandeling te vroeg begint, kan het eigenlijk het litteken verergeren.

Deskundige inzicht

Volgens een test in een uitgave 2006 van de "Canadian Family Physician", hoewel een aantal anekdotische rapporten geven aan dat vitamine E kunnen gelden voor de behandeling van littekens bij kinderen, is verder onderzoek nodig om deze bewering te bevestigen. Ook waren er aanvullende rapporten vaststellend dat bijwerkingen met de toepassing van vitamine E optreden kunnen, met inbegrip van verslechtering van het uiterlijk van het litteken.

Overwegingen

Er zijn over-the-counter producten beschikbaar om te helpen vervagen van littekens. Ui extract is een ingrediënt in bepaalde producten die helpen kunnen gladstrijken van de littekens en verminderen de roodheid. Volgens een studie van 2007 gepubliceerd in het "Journal van Wound Care", vonden de onderzoekers dat ui extract behulpzaam was bij het vervagen van de kleur van de keloïde en hypertrofische littekens, maar niet zo effectief in het verminderen van de jeuk en de hoogte van littekens te verminderen. Gebruik van deze over-the-counter producten wordt echter meestal niet aanbevolen totdat het kind 2 jaar oud is.

Preventie

Om te helpen voorkomen dat de verslechtering van de verschijning van littekens bij baby's, zonnebrandcrème van toepassing op de site van het litteken. Het gebruik van formuleringen die veilig is voor baby's en die hebben een SPF van ten minste 35. Schoon en pat het gebied droog alvorens een dun laagje van zonnebrandmiddelen. Opnieuw de zonnebrandcrème elke 30 minuten van de blootstelling aan de zon. Volgens de Universiteit van Michigan Vakgroep Chirurgie, kan de huid rond het litteken reageren verschillend op blootstelling aan de zon en het litteken donkerder.

Potentiële

U kunt ook het potentieel voor litteken verwijdering, bespreken zodra je kind ouder wordt, met uw kinderarts. Als uw arts dat het litteken kan worden vervelend voor het kind voelt, kan hij chirurgische verwijdering opties met u bespreken. Lasertherapie kan vernietigen van littekenweefsel en vervagen van het uiterlijk van het merk. Echter, het gebied moet worden volledig genezen voordat je kunt overwegen deze optie die een jaar of langer kan duren. Bepaalde littekens kunnen niet profiteren van het gebruik van lasertherapie. Volgens een studie van 2003 gepubliceerd in "Brandwonden", vonden de onderzoekers dat gepulseerde kleurstof lasers niet effectief werkte te verminderen de roodheid, de hoogte en de textuur van littekens van brandwonden bij kinderen. De laser is ontworpen voor het effectief verwijderen van haven wijn vlekken bij kinderen, volgens de studie. Chirurgische excisie is meestal niet beschouwd als tot de leeftijd van 4, volgens het Children's Hospital van Wisconsin.


gerelateerde artikelen