Waarom Albuterol kalium vermindert

February 20

Kalium is een belangrijk mineraal voor je lichaam, en een gebrek aan kalium kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Bepaalde medicijnen, met inbegrip van albuterol, kunnen ertoe leiden dat u om de niveaus van de verminderde kalium in uw bloed. Uw arts zal zitten kundig voor zeggen als je kalium-niveau te laag, is terwijl u albuterol neemt.

Wat Is Albuterol?

Albuterol is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven om te helpen ontspannen de luchtwegen. Albuterol is van invloed op sommige van de hormonen die de samentrekking van de gladde spieren rond uw luchtwegen bepalen. Wanneer u albuterol neemt, wordt uw luchtwegen verwijden. Albuterol wordt meestal gebruikt voor de behandeling van astma en andere voorwaarden die ervoor zorgen uw luchtwegen dat te beperken. Inname van albuterol kan u helpen ademen gemakkelijker en kunt voorkomen dat piepende ademhaling.

Catecholamines en kalium

Om te begrijpen hoe albuterol uw niveaus van kalium kan verminderen, moet u begrijpen van de invloed van bepaalde hormonen, bekend als catecholamines, op kalium. Catecholamines, zoals de hormonen epinephrine en adrenaline, verhogen de activiteit van een eiwit bekend als een natrium-kalium-ATPase. Wanneer dit eiwit wordt geactiveerd, pompen het kalium in cellen terwijl ook het verpompen van natrium uit cellen. Het verkeer van kalium in de cellen veroorzaakt een daling van de hoeveelheid kalium in het bloed.

Albuterol en kalium

Albuterol wordt een b├Ęta-2 agonist genoemd. Dit betekent dat het kan binden aan en het nabootsen van de effecten van adrenaline op bepaalde cellen, met inbegrip van haar vermogen om te leiden tot het vervoer van kalium uit het bloed. Bijgevolg kan nemen albuterol verlagen uw niveaus van kalium. Dit kan uw spieren zwak maken of spierspasmen veroorzaken, en het kan ook een abnormaal hartritme. Andere symptomen van hypokalemie zijn vermoeidheid, constipatie en de verdeling van spiervezels.

Diagnose en behandeling

Als u zich zorgen maakt dat uw albuterol behandeling is het verminderen van uw niveaus van kalium, praat met uw arts. Laag kalium kan worden gediagnosticeerd van bloedonderzoek. Als uw kalium alleen mild laag zijn, kan uw arts voorschrijven mondelinge kaliumsupplementen. Meer ernstige gevallen van hypokalemie moeten worden behandeld met intraveneuze kaliumsupplementen. Stop niet met uw medicatie zonder te praten met uw arts de eerste.


gerelateerde artikelen