Dieet voor artrose patiënten

February 27

Dieet voor artrose patiënten

Diëten voor artrose-patiënten focus meestal op gezond eten en verlies van het gewicht te verminderen de druk op de gewrichten. Naast het wijzigen van uw dieet om gewicht te verliezen, u kunt het wijzigen van uw dieet te helpen verminderen uw klachten van artrose. Praat met uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in uw dieet te helpen bij de behandeling van artrose.

Levensmiddelen toe te voegen

Dieet voor artrose patiënten

Een algemene gezonde voeding te bereiken gewichtsverlies kan verminderen uw symptomen en het risico van letsel, evenals helpen vertragen de progressie van de artrose, zegt de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Als je overgewicht of obesitas, kan het verminderen van uw gewicht helpen verlichten van de stress op uw gewrichten. Verrijken van uw dieet met volle granen, groenten en fruit, evenals gezonder vetten zoals olijfolie, kan verbeteren van uw algehele gezondheid en verminderen uw gewicht, verklaart de Universiteit van Maryland Medical Center. Ook proberen met het eten van voedsel dat anti-inflammatoire acties zoals augurken, uien, peterselie, knoflook, citroenen en waterkers hebben kunnen. Specerijen zoals mierikswortel en mosterd kunnen ook bevorderen verminderde artrose-gerelateerde ontsteking, samen met rose hip thee, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. Visolie en zaad of moer oliën bieden anti-inflammatoire effecten ook.

Voedsel om te vermijden

Dieet voor artrose patiënten

Er zijn verscheidene verschillende theorieën met betrekking tot levensmiddelen die potentieel artrose veroorzaken of verergeren de bijbehorende symptomen, merkt de University of Michigan Health System. Voedselallergenen als tarwe of zuivel gevoeligheden kunnen bijvoorbeeld artrose ontsteking verergeren. Elimineren van verwerkt voedsel, zuivelproducten, suiker, eieren, pluimvee en vlees kunnen behandelen of voorkomen van osteoartritis, volgens een 1974 boek, getiteld, "Hoe duizenden van mijn artritis patiënten herwonnen hun gezondheid" door Dr. Max Warmbrand, zoals opgemerkt door de University of Michigan Health System. Een andere theorie gaat om het idee dat de stof solanine, die is gevonden in tomaten, paprika, aubergine en witte aardappelen artrose kan veroorzaken. Voor algemene gezondheid en gewichtsverlies, Vermijd transvetten en andere vette of verwerkte voedingsmiddelen, geraffineerde voedingsmiddelen zoals wit brood en suiker en rood vlezen, adviseert de Universiteit van Maryland Medical Center. Ook Vermijd cafeïne en alcohol, die kan veroorzaken of verergeren ontsteking bij sommige mensen.

Belangrijke voedingsstoffen

Dieet voor artrose patiënten

Bepaalde voedingsstoffen zijn vooral belangrijk aan uw dieet als u artrose, u hen in supplement vorm zou kunnen nemen als je niet kunt ze uit het voedsel dat je eet. Vitaminen C en D kunnen vertragen de progressie van de ziekte, neemt nota van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Glucosamine, chondroïtinesulfaat en vitamine B3 en E kunnen ook helpen bij de behandeling van artrose, zegt de University of Michigan Health System. Andere aanvullende voedingsstoffen vaak aanbevolen voor artrose patiënten vis omvatten olie, d-fenylalanine--DPA, Methylsulfonylmethaan--MSM, hyaluronzuur, boor en bepaalde spijsverteringsenzymen, zoals bromelaïne. S-adenosyl-L-methionine--hetzelfde--uw artrose-gerelateerde pijn kan verlichten en unsaponifiables--ASUs--geëxtraheerd uit de avocado's en sojabonen kan ook helpen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Neem alle aanvullingen voor artrose niet zonder eerst te raadplegen uw arts.

Overwegingen

Als u overweegt een dieetveranderingen om te helpen bij de behandeling van artrose, de hulp van uw arts en een geregistreerde diëtist, adviseert de University of Michigan Health System. Een diëtist kan helpen u een dieetplan dat geschikt is voor uw specifieke gezondheidsoverwegingen, de allergieën van het voedsel en de smaak ontwikkelen. Als u vermoedt dat uw artrose opflakkeringen kunnen worden veroorzaakt door voedselallergenen, kan uw diëtist aanbevelen een veilige en gezonde eliminatie dieet voor het lokaliseren van de voedingsmiddelen waar je allergisch bent. Als u probeert om gewicht te verliezen, uw diëtist kan raden ook aan een doeltreffend dieet met levensmiddelen die van voedselrijke, neemt nota van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center.

Waarschuwing

Dieet voor artrose patiënten

Probeer niet een speciaal dieet voor artrose zonder raadpleging van het advies van uw arts, waarschuwt de University of Michigan Health System. Ook niet nemen supplementen voordat we gaan praten met uw arts de veilige dosering te bespreken mogelijke gezondheidsrisico's en de eventuele drug-interacties, zegt van de Universiteit van Maryland Medical Center. Wees met name voorzichtig bij het wijzigen van uw dieet of supplementen nemen als je zwanger bent of borstvoeding.


gerelateerde artikelen