Symptomen van Candida schimmels in de longen

May 9

Symptomen van Candida schimmels in de longen

Candida is een gist die soms veroorzaakt van schimmelinfecties bij mensen. Gezonde mensen hebben doorgaans lage niveaus van Candida wonen in hun lichaam, en de schimmels alleen begint te groeien uit de hand wanneer iemands immuunsysteem wordt gecompromitteerd voor sommige reden--zoals door HIV/AIDS of straling therapie voor de behandeling van kanker, verklaart de mondelinge Stichting tegen kanker. Candida kan problemen veroorzaken in veel verschillende delen van het lichaam, met inbegrip van de mond, vagina of, in zeldzame gevallen, de longen.

Longontsteking

Wanneer Candida de longen infecteert, kan het leiden tot longontsteking, wat resulteert in verschillende symptomen. Een koorts is vaak een van de eerste symptomen. Wanneer een koorts reageert niet op antibiotica, verklaart kan het een teken om artsen die de infectie wordt veroorzaakt door Candida, PneumoniaSymptoms.org. Hoesten dat produceert geen slijm; ademhalingsproblemen, een afkorting voor kortademigheid; of abnormaal snelle ademhaling, bekend als Tachypnoe, zijn extra frequente symptomen van Candida longontsteking. Pijn op de borst, vooral in het midden van de borst onder het borstbeen, is een ander symptoom, DoctorFungus.org zegt.

Allergisch astma bronchiale, allergische broncho mycose

Bij patiënten met geavanceerde candida longontsteking, kunnen meer ernstige symptomen ontwikkelen. Allergische bronchiale astma en allergische broncho mycose zijn twee voorwaarden wat resulteert in chronische schade aan de longen. In sommige gevallen kan de ademhaling worden zo moeilijk dat compleet respiratoir falen, volgens PneumoniaSymptoms.org resultaten.

Interstitiële longaandoeningen

In zeldzame gevallen, Candida-infectie kan leiden tot interstitiële longziekten, meldt een studie gepubliceerd in februari 2001 de kwestie van de Europese Journal of Medical Research. Pneumologie veroorzaakt progressieve littekens van de weefsels voering de binnenkant van de longen. Symptomen zijn vaak vergelijkbaar met de symptomen van longontsteking, met inbegrip van ademhalingsproblemen; piepende ademhaling; een droge, onproductieve hoest; en pijn op de borst. Interstitiële longaandoeningen kan ook leiden tot clubbing van de vingernagels, die het resultaat is wanneer de vingernagels kromme rond de toppen van de vingers, zegt de Mayo Clinic.


gerelateerde artikelen