Een Tumor van de juiste temporale kwab

February 13

Een Tumor van de juiste temporale kwab

De temporale kwabben van de hersenen bevinden zich net boven elk oor. Deze lobben zijn geassocieerd met auditieve perceptie, visuele objectherkenning, sensorische input opslag, sociaal gedrag, emotie en geheugen. De lobben zijn verdeeld in de dominante links kwab en niet-dominante juiste kwab. De functie van de juiste kwab is iets anders dan links; Daarom, tumorgroei binnen de juiste temporaalkwab zal presenteren met verschillende symptomen dan een tumor in de linker temporale kwab, volgens Humbolt State University.

Rechts temporale kwab

De juiste temporale kwab, gelegen net boven het rechter oor, functies om het waarnemen van melodische geluid, mimiek, intonatie van de stem en sociale signalen. Het wordt beschouwd als de niet-dominante temporale kwab, volgens Humbolt State University, en als beschadigd, persoonlijkheid volledig verandert en sociale interactie met anderen moeilijker.

Tumor typen

Tumorgroei binnen de temporale kwab kunnen goedaardige of kwaadaardige. Goedaardige tumoren zijn niet-kanker gezwellen; ze doen niet verspreid of binnenvallen van andere regio's van het lichaam. Goedaardige tumoren zijn een zorg als ze in omvang groeien en functie van de normale weefsel belemmeren. Kwaadaardige tumoren zijn kanker gezwellen en zijn zeer ernstig vanwege hun destructieve aard, volgens MedlinePlus.

Symptomen

Symptomen van een juiste temporaalkwab tumor zijn moeite kritische vocale intonatie, gelaatsuitdrukking, lezing en het geluid van muziek. Sociale vaardigheden verslechteren, evenals de capaciteit voor visuele verbeelding. Zonder de mogelijkheid om te onderscheiden sociale signalen, zoals intonatie van de stem of gelaatsuitdrukking, wordt gedrag onregelmatig en ongepast. Patiënten ervaren ook toegenomen angst en bangheid, volgens Humbolt State University.

Diagnose

Een CT-scan of MRI verkrijgt diagnose van een tumor in de hersenen. Een CT-scan of computertomografie scan, is een reeks van foto's van de hersenen. In sommige gevallen kan een kleurstof worden ingebracht in een ader Markeer abnormale gezwellen in de hersenen.

Een MRI of magnetische resonantie beeld, biedt gedetailleerde foto's van de hersenen met behulp van een krachtige magneet. Een speciale kleurstof wordt soms gebruikt om te markeren van tumor weefsel, volgens de Universiteit van Pittsburg.

Behandeling

Behandeling tumor type, de locatie en de grootte hangt, en chirurgie, bestraling of chemotherapie, volgens de Universiteit van Californië, San Francisco kunt opnemen. Stemming-stabiliserende medicatie is het ook gebruikt om ongepaste sociaal gedrag, volgens Humbolt State University.


gerelateerde artikelen