Is groene thee slecht voor zure terugvloeiing?

November 24

Volgens de American College of gastro-enterologie, van ACG, ervaring meer dan 60 miljoen Amerikanen brandend maagzuur of zure reflux, ten minste eenmaal per maand. Groene thee kan veroorzaken zure reflux symptomen bij sommige mensen. Echter voorbereidend onderzoek geeft aan dat groene thee kan bepaalde bescherming bieden tegen bepaalde complicaties chronische zure terugvloeiing is gekoppeld. Medische hulp inroepen als symptomen van zure terugvloeiing zijn ervaren meer dan twee keer per week.

Zure terugvloeiing

De zure terugvloeiing is een aandoening in welke maag stromen de inhoud terug in de slokdarm, de gespierde buis van Eustachius de mond aan de maag verbindt. Vaak leidt dit tot een branderig of pijnlijk gevoel achter het borstbeen zuurbranden genoemd. Reflux kan vergezeld gaan van een zure of bittere smaak in de achterkant van de keel. Als zure terugvloeiing meer dan eenmaal per week komt, kan het worden veroorzaakt door een meer ernstige aandoening, de zogenaamde gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, die moet worden geëvalueerd en behandeld door een arts.

Groene thee en zure terugvloeiing

Groene thee bevat cafeïne en een aantal andere bioactieve stoffen die invloed kan hebben op de spijsvertering. Een Japanse studie gepubliceerd in oktober 2011 de kwestie van "Spijsvertering ziekten en Wetenschappen" aangetoond dat groene thee drinkers had een 1.5 keer hogere incidentie van zure terugvloeiing en GERD. Meer onderzoek is nodig om beter te begrijpen hoe groene thee kan bijdragen aan zure reflux. Groene thee en zwarte thee zijn verschillend, dus onderzoek enerzijds niet noodzakelijkerwijs van toepassing op de andere.

Groene thee en Barrett slokdarm

Onbehandelde chronische zure terugvloeiing of GERD, kan leiden tot een aandoening van het onderste slokdarm genaamd Barrett slokdarm. Wanneer onderzocht onder de Microscoop, weergegeven de cellen van de onderste slokdarm vergelijkbaar zijn met die van de maag of de darmen in mensen met deze aandoening. Elk jaar, ontwikkelen 0,25 tot en met 6 procent van de mensen met de Barrett slokdarm slokdarmkanker, volgens een klinisch onderzoek gepubliceerd in het augustus 2013 "Journal of the American Medical Association." Preklinische studies bij dieren suggereren dat bepaalde chemische stoffen gevonden in groene thee antikanker effecten kunnen hebben. Een studie van de januari 2009 gepubliceerd in "Klinische kankeronderzoek" aangetoond dat een groene thee-extract de groei van cellen van Barrett slokdarm en slokdarmkanker cellen onderdrukt. Deze studie werd uitgevoerd op cellen in een laboratorium instellen, zodat er aanvullend onderzoek nodig is om het effect van groene thee in de mens beter te begrijpen.

Beheer van zure terugvloeiing

De ACG raadt zeldzaam zure terugvloeiing met levensstijl wijzigingen, zoals het wijzigen van dieet of eetgewoonten of met behulp van over-the-counter medicatie zoals antacida of een H2-blocker beheren. Voorbeelden zijn cimetidine (Tagamet), (Zantac) ranitidine en famotidine (Pepcid). Als het vermijden van groene thee het voorkomen van zure reflux vermindert, moet het worden opgenomen in deze levensstijl wijzigingen. Zure terugvloeiing die optreedt van meer dan twee keer per week moet worden geëvalueerd en behandeld door een arts. De ACG 2013 behandeling richtsnoeren voor GERD adviseren initiële behandeling met een proton pomp remmers medicatie. Deze medicijnen blokkeren de zuurproductie van de maag. Voorbeelden zijn Esomeprazol (Nexium), Lansoprazol (Prevacid) en omeprazol (Prilosec).


gerelateerde artikelen