Top Core Oefeningen voor hardlopers

November 21

Top Core Oefeningen voor hardlopers

Lopers zijn gewoontedieren, in die zin dat zij richten zich vooral op hun specifieke lopende training. Dientengevolge, kan hun andere opleidingen, zoals krachttraining of core training, worden verwaarloosd. Echter lopers die kern krachttraining in hun lopende training integreren algemene prestaties door middel van efficiënte lopende economie, snelheid en kracht te verbeteren. Als een loper, kunt u kiezen uit een breed scala aan oefeningen, maar de top core oefeningen versterking van de buikspieren, de obliques en de onderste rugspieren te maximaliseren van de prestaties terwijl het verminderen van verwondingen.

Crunches

Volgens Rick Morris van de website van de planeet waarop wordt uitgevoerd is de abdominal crunch een top core training voor hardlopers. De fundamentele beweging treinen en versterkt de kern en kan worden uitgevoerd door lopers van elk niveau van het vermogen. Focus op goede vorm, gecontroleerde bewegingen en ademhaling in het bereik van de beweging voor elke herhaling. Gevorderde lopers kunnen variaties van de crunch om intensiteit te verhogen met behulp van een Medicijnbal of stabiliteit bal uitvoeren.

Liggende maart

De liggende maart kern uitoefening activeert de dwarse abdominus die helpt bij het stabiliseren van het bekken en de lumbale wervelkolom tijdens het hardlopen. Matt Fitzgerald van Competitor.com suggereert dat het verkeer je benen dwingt te bewegen vrij en afwisselend met behoud van stabilisatie. Voor het uitvoeren van de liggende marsen, liggen gezicht omhoog met je knieën gebogen en voeten plat op de vloer. Vervolgens afwisselend één been opheffen, totdat de voet zelfs met de tegenovergestelde knie is. Herhaal met elk been voor een totaal van 20 herhalingen per been.

Kofferbak rotaties

Roterende oefeningen werven de obliques samen met de musculus rectus abdominus ter verbetering van uw vermogen om te controleren van roterende krachten tijdens het hardlopen. De beste oefening om roterende sterkte en stabiliteit te verbeteren is een staande kofferbak rotatie op de machine van een kabel. U kunt deze oefening uitvoeren door een kabel-katrol machine en draaien van uw schouders te trekken van het gewicht over je lichaam. Het uitvoeren van 10 herhalingen per kant en herhaal voor een totaal van drie tot vijf sets.

Pijler bruggen

Mark Verstegen, eigenaar van atleten prestaties opleiding facility en auteur van "Core Performance," suggereert dat pijler bruggen een top core oefening zijn voor het bouwen van de algehele stabiliteit en kracht in de buikspieren en obliques. In tegenstelling tot andere core oefeningen, pijler bruggen gebruikt een statische beweging waar je niet bewegen. Standaardinteracties pijler bruggen, liggen gezicht beneden en uw onderarmen onder je borst te plaatsen. Til je lichaam van de vloer, en houd je lichaam direct voor 30 seconden. Rest voor 30 seconden en herhaal deze stappen voor een totaal van drie tot vijf sets.


gerelateerde artikelen