Kunnen bepaalde voedingsmiddelen brengen pijn met een vergrote milt?

January 1

Kunnen bepaalde voedingsmiddelen brengen pijn met een vergrote milt?

Hoewel het goed buiten zijn normale grootte groeien kan, is een vergrote milt niet altijd duidelijk aan de buitenkant van het lichaam. In feite, veel mensen met een vergrote milt hebben geen bijkomende symptomen en nooit realiseren dat hun milt heeft ontstoken. Als uw milt vergroot, kan uw arts u helpen bepalen welke activiteiten te vermijden en of alle levensmiddelen moeten worden beperkt.

Splenomegalie

De milt ligt aan de linkerzijde van het lichaam, op een relatief klein orgel ongeveer de grootte van een vuist. Net achter de ribbenkast zitten, niet kan de milt meestal worden gevoeld bij het indrukken van de handen in het lichaam. Echter, wanneer de milt groter wordt, zijn uitgebreide vorm is gemakkelijk te vinden zoals het steekt langs de laagste rib en in de buik. Wanneer de milt vergroot, is het hierna splenomegalie. In veel gevallen heeft een patiënt met splenomegalie geen bijkomende symptomen. Soms echter kunnen patiënten voelen pijn in de linker, bovenste buik, pijn in de linkerschouder en vermoeidheid. Als er op de vergrote milt tegen de maag, het kan ook leiden tot u te voelen volledig zonder eten of na het eten van slechts een kleine hoeveelheid voedsel.

Oorzaken

Deel van het lymfestelsel, helpt de milt bloed filteren en handhaven van gezonde bloedcellen en bloedplaatjes. De milt van betrokkenheid met het bloed en lymfe systeem plaatst het met een hoog risico voor defect, aangezien veel ziekteverwekkende organismen in de bloedbaan en lymfe systeem circuleren. Voorkomende oorzaken van splenomegalie zijn virale infecties, bacteriële infecties, parasitaire infecties, leverziekte, metabole stoornissen, hemolytisch bloedarmoede en bloedkanker. Splenomegalie is meestal gewoon een symptoom van ziekten of aandoeningen beïnvloeden van andere gebieden van het lichaam. Het kan echter ook veroorzaakt worden door directe fysieke trauma aan de milt.

Dieet Tips

De milt is niet actief betrokken bij de vertering van voedsel, zodat splenomegalie pijn wordt meestal niet beïnvloed door het eten van bepaalde voedingsmiddelen. In plaats daarvan, de pijn van een vergrote milt vaak wordt erger na het eten van een grote hoeveelheid voedsel – of er broccoli of cheeseburgers. Om te voorkomen dat deze pijnlijke symptomen, langzaam eten meerdere kleine maaltijden gedurende de dag tijdens een aflevering van splenomegalie. In plaats van het eten van een uitgebreid ontbijt, lunch en diner, opgesplitst uw voedselinname in zes of zeven kleine maaltijden om de paar uur. Eet veel fruit, groenten, mager eiwit en gehele korrels biedt uw lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om te vechten uit de onderliggende infectie of ziekte.

Overwegingen

Als u vermoedt dat uw milt is vergroot, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Voor de behandeling van splenomegalie, moet u de oorzaak van de ondergeschikte van de uitbreiding te identificeren door middel van diverse medische tests. Zodra uw arts de onderliggende oorzaak identificeert, worden passende behandeling stappen genomen. Op dit punt, kan uw arts u helpen bepalen of er zijn specifieke voedingsmiddelen die u tijdens de behandeling vermijden moet.


gerelateerde artikelen