Is vis olie goed voor tieners?

July 2

Is vis olie goed voor tieners?

Visolie kan gunstig zijn voor tieners, maar u moet het gebruik met voorzichtigheid en alleen als aanbevolen door een arts. Er zijn tal van gunstige gevolgen van visolie op de bloeddruk, hart-en vaatziekten en groei van de hersenen bij volwassenen. Voorlopig onderzoek blijkt dat visolie gelijkaardige voordelen voor tieners. Meer studies behoeft te worden uitgevoerd, maar voordat de juiste doseringen kunnen worden geïmplementeerd voor mensen jonger dan 18 jaar.

Voordelen van Omega-3

Visolie is een soort omega-3 vetzuur. Omega-3 vetzuren die zijn afgeleid van vis zijn zowel Docosahexaeenzuur (DHA), DHA, en Eicosapentaeenzuur en/of EPA. Visoliën zijn bekend om te helpen lagere slechte cholesterol, genaamd low-density lipoprotein of LDL, en high-density lipoprotein of HDL, het goede cholesterol te verhogen. Risico's van hart-en vaatziekten, zoals hartaanval en beroerte vermindert. Het helpt lager triglyceriden van bloed. Visolie verdunt het bloed, die helpt de symptomen van atherosclerose, of verharding van de slagaders, en verlaagt de bloeddruk.

Tiener ontwikkeling

EPA en DHA zijn erg belangrijk voor de groei van de hersenen en ontwikkeling. In feite, ziet u vaak baby formule verrijkt met het. De EU onderhoudt het belang ervan door middel van tienerjaren omdat de hersenen nog steeds aan het ontwikkelen is. Tieners zal gelijkaardige voordelen oogsten als volwassenen, wanneer ze te met visolie vullen. In een studie gepubliceerd in het "Journal of Pediatrics", overgewicht 78 tienerjongens leeftijden 12 tot 15 speelden in een groep heeft een vis olie supplement dat bevatte DHA en EPA, en een controlegroep die een placebo nam. De vis olie groep had aanzienlijk lagere bloeddruk en hogere niveaus van HDL-cholesterol aan het einde van de studie.

Effecten van de hersenen

Dr. Madeleine Portwood heeft een studie laten verrichten waarbij 20 tieners, leeftijden van 12 tot en met 15 met matige tot ernstige aandacht tekort hyperactivity disorder. De studie duurde drie maanden en betrokken nemen zes capsules van EPA en DHA suppletie. Deelnemers begonnen met een rating van de onoplettendheid van 94 procent aan het begin van de studie, die gedaald tot 17 procent aan het einde, dat aangeeft dat de EPA en DHA kinderen en jongeren met ADHD kunnen maken worden meer scherp en oplettend.

Dosering

Er is niet een gevestigde effectieve dosis van visolie voor kinderen en tieners onder de 18 jaar. Hoewel er zeer weinig schadelijke bijwerkingen gemerkt, tieners moeten niet aanvullen met vis olie capsules, tenzij goedgekeurd door hun arts. De American Heart Association adviseert dat volwassenen eten ten minste twee porties vis per week, maar dat moet beperkt blijven tot één of minder porties in tieners vanwege potentiële contaminanten en kwik.

Let op

De Koninklijke kinder ziekenhuis van Melbourne adviseert niet dat kinderen of tieners visolie nemen als ze een overgevoeligheid voor oliën. Visolie kan leiden tot bloed te dun, zodat als tieners op een anti-coagulant zoals Coumadin zijn of een bloedende stoornis, zij niet vis moeten olie. Als met behulp van enige vorm van ADHD medicatie, praten met een arts voordat u begint een tiener op visolie.


gerelateerde artikelen