Geboortebeperking & spieropbouw

October 12

Geboortebeperking & spieropbouw

Vrouwen die praktijk geboortebeperking neigen om te genieten van het gemak en de relatieve betrouwbaarheid van mondelinge contraceptieve pillen, maar er zijn risico's en nadelen verbonden aan het gebruik van de pil. Samen met uw bezorgdheid over de pil-gerelateerde gewichtstoename en of de pil verhoogt het risico van het ontwikkelen van bepaalde kankers, zou u kunnen benieuwd als geboortenbeperkingspillen spierontwikkeling belemmeren. Er is enig bewijs dat gebruik van de pil met de inspanningen van de spier-gebouw van een vrouw, interfereren kan dus neemt u de pil en gebouw spier een prioriteit voor u is, spreken met uw arts.

Atleten en Birth Control Pills

Vrouwen kiezen voor het nemen van geboortebeperking pillen voor een verscheidenheid van redenen, met inbegrip van ter voorkoming van zwangerschap, acne controle en regulering van de menstruele cyclus. Vrouwelijke topsporters vaak hun toevlucht tot het nemen van de pil voor het regelen van hun periodes. Hoge prestaties atleten en andere zeer actieve vrouwen ervaren vaak een daling in oestrogeenniveaus als gevolg van hun opleiding, die in menstruele onregelmatigheden of volledige afwezigheid van de (maandelijkse) periode resulteren kan. Dergelijke wijzigingen in- of verlies van – de (maandelijkse) periode kan van invloed zijn op de sterkte van de botten van het een vrouw, haar verlaten hoger risico voor stress fracturen. Omdat er aanwijzingen dat geboortebeperking pillen bescherming tegen stress fracturen bieden, voorschrijven artsen vaak geboortebeperking pillen voor vrouwelijke atleten met de bedoeling hun menstruatiecyclus weer op de rails te krijgen.

De zorg

Er zijn vele voordelen aan de bouw van spier, met inbegrip van verbeterde lichaamssamenstelling, betere functie van het immuunsysteem en snellere stofwisseling, volgens persoonlijke trainer Bill Sonnemaker. Vrouwelijke bodybuilders en andere sporters die naar topprestaties focus heel veel op het opbouwen van spiermassa, streven omdat ze zo afhankelijk van de sterkte die uit de toegenomen spiermassa voortvloeit. Hulpprofessor van health and Kinesiologie, Steven Riechman, wijst erop dat actieve vrouwen die veel tijd en energie besteden aan de bouw van spier begrijpelijkerwijs bezorgd zijn over hoe geboortebeperking pillen met het bereiken van persoonlijke trainingsdoelen interfereren kunnen.

Onderzoek

In 2009 presenteerde onderzoekers in Texas A & M University de resultaten van een onderzoek om te bepalen of orale anticonceptiva negatieve impact hebben op het vermogen van een vrouw om spier te bouwen. In de studie voltooid 73 vrouwen tussen de leeftijden van 18 en 34 10 weken van resistentie opleiding. Ongeveer de helft van de vrouwen die deelnamen waren het nemen van geboortebeperking pillen ten tijde van de studie. Onderzoekers concludeerden dat de groep die de pil nam ontwikkeld 40 procent minder spiermassa dan de groep die de pil niet nam. Oefening fysioloog Chang Woock Lee, een van de onderzoekers die betrokken zijn bij de studie, schrijft het verschil in spier-gebouw vermogen om mondelinge contraceptieve gebruik.

Theorie

Lee stelt dat hormonale veranderingen die optreden als gevolg van het nemen van de pil verantwoordelijk zijn voor die spieropbouw mogelijkheden. Hij wijst erop dat vóór en na het proces, vrouwen die orale anticonceptie gebruiken had dramatisch lager bloedspiegels van anabole hormonen--die aan de spierontwikkeling--bijdragen dan vrouwen die de pil niet nemen. In vergelijking met niet-pil-gebruikers, had vrouwen nemen van orale anticonceptiva ook aanzienlijk hogere concentraties van cortisol, een hormoon dat tot de verdeling van de spier bijdraagt.

Overwegingen

Onderzoekers die de resultaten van de studie van het Texas A & M erop te wijzen dat dat geboortebeperking pillen bevattende middellange of sterk androgene progestativa problematischer voor spier gebouw dan pillen met lage-androgenicity progestativa werden gepresenteerd. Bent u gefrustreerd met uw onvermogen spier te bouwen en vermoed dat orale anticonceptiva zijn schuld, vraag uw arts over te schakelen merken. Houd in gedachten, er zijn andere variabelen die tot het welslagen of de mislukking van het programma van uw spier-gebouw bijdragen kunnen. Als u zijn ontmoedigd door de resultaten van uw opleidingsinspanningen, bespreken uw regime met je trainer. Ze zal waarschijnlijk overwegen welke apparatuur u gebruikt, de frequentie van uw workouts, het type, het aantal en de volgorde van de oefeningen die u uitvoert, het aantal sets en herhalingen u hebt voltooid, het bedrag van gewicht of weerstand u samenwerkt en de hoeveelheid tijd die u op dit moment tussen de sets en oefeningen rust.


gerelateerde artikelen