Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Tonalin CLA?

December 31

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Tonalin CLA?

Tonalin geconjugeerd linolzuur of CLA, is een omega-6 vetzuur dat in voedingsmiddelen zoals full-vet zuivelproducten en gras-feed rundvlees schuilt. Tonalin is een merknaam van CLA. Het meestal genomen in aanvulling vorm aan verlies van het gewicht en lichaamssamenstelling te verbeteren. Bewijs geeft aan dat suppletie van CLA tal van voordelen bieden kan. Raadpleeg uw leverancier van gezondheidszorg, echter voordat u begint met het nemen van CLA-supplementen.

Verlies van het gewicht

Het belangrijkste voordeel van CLA suppletie is de mogelijkheid om gewichtsverlies. CLA verhoogt de activiteit van carnitine palmitoyltransferase, een enzym dat vet in de mitochondriƫn van je cellen, waar het als brandstof verbrand vervoert. In feite, herzien onderzoekers aan de Universiteit van Wisconsin-School van geneeskunde en de volksgezondheid de wetenschappelijke literatuur over het effect van CLA op vet verlies. Ze concludeerden dat CLA 3,2 gram per dag is effectief voor het verminderen van lichaamsvet. Hun onderzoek werd gemeld in mei 2007 de kwestie van de "American Journal of Clinical Nutrition."

Colorectale kanker

CLA suppletie kan ook verminderen uw risico van colorectal kanker, volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Karolinska Institutet in Zweden. Ze onderzocht de relatie tussen hoog-vet zuivelproducten voedselinname en CLA op colorectale kanker-risico. De wetenschappers gemeld in oktober 2005 de kwestie van de "American Journal of Clinical Nutrition" dat degenen die nam CLA leek te verminderen hun risico van colorectal kanker, hoewel ze blijven eten van vetrijke zuivelproducten.

Borstkanker

Oestrogeen is het belangrijkste hormoon gevonden bij vrouwen. Het is verantwoordelijk voor een aantal functies van normale ontwikkeling aan het behoud van botten. Echter, oestrogeen kan ook een rol spelen in de ontwikkeling van borstkanker door toenemende borst celdeling. Wetenschappers aan Emroy University School of Medicine waargenomen dat menselijke borstkankercellen blootgesteld aan CLA ervaren dalingen in signalen die hebben geleid tot een toename van de productie van oestrogeen, waardoor de groei van borstkankercellen. De bevindingen werden gemeld in het maart 2004 nummer van the "Journal of Nutrition."

Veiligheid en bijwerkingen

Er zijn zorgen geuit over de CLA effect op lever- en nierfunctie. Wetenschappers aan de Universiteit van de VU in Nederland, echter, vond dat studiedeelnemers die 19,3 gram CLA dagelijks gedurende drie weken verbruikt geen schadelijke effecten op lever en nier functie ervaren, volgens onderzoek gemeld in februari 2010 de kwestie van "Eten en chemische toxicologie." Tonalin CLA kan ook verhogen uw bloedsuikerspiegel, lagere uw HDL of goede cholesterol en een allergische reactie veroorzaken met symptomen van uitslag, jeuk, moeite met ademhalen en slikken volgens eMedTV.com.


gerelateerde artikelen