Hoe beïnvloedt de chocolade het zenuwstelsel?

October 28

Hoe beïnvloedt de chocolade het zenuwstelsel?

Voor veel mensen, chocolade is zowel comfort en nemesis – ze bereiken voor het wanneer ze een hit van zoete koesteren willen en zij zweren eraf telkens wanneer die ze stap op de weegschaal. Maar chocolade heeft aanzienlijke gezonde eigenschappen evenals die ongelukkig calorieën. Als je begrijpt hoe chocolade beïnvloedt je hersenen – echte chocolade met een hoog percentage van de droge cacaobestanddelen, niet cloyingly zoete chocolade met een grote hoeveelheid toegevoegde suiker en vet naast de natuurlijke cacao boter – kunt u genieten van het strategisch voor emotionele en fysieke voordelen.

Stimulatie

De cacao fabriek is wetenschappelijk vernoemd naar theobromine, een stimulerend middel dat is van invloed op het centrale zenuwstelsel op vergelijkbare wijze aan cafeïne, maar veel milder. Theobromine is echter aanwezig in cacao in veel hogere bedragen dan de cafeïne. Afhankelijk van de mate van de verwerking en de cacao-lichamen in de chocolade nog steeds aanwezig, theobromine kan invloed hebben op energieniveaus. De gemiddelde kopje warme chocolademelk, volgens de Oregon State University College of Health en humane wetenschappen, bevat 200 mg theobromine maar slechts 10 milligram cafeïne. Een kleine reep, heeft gemiddeld 155 milligram van theobromine en slechts 12 mg cafeïne.

Alertheid

Cafeïne is een ingrediënt in de cacao fabriek waaruit chocolade wordt gemaakt. Cafeïne wordt onmiddellijk geabsorbeerd en gaat rechtstreeks naar de hersenen zodra voedsel of dranken bevatten worden verbruikt. De stimulerende eigenschappen van cafeïne verhogen alertheid – de hoofdreden koffie wordt alom beschouwd als een tijdelijke tegengif voor vermoeidheid. Maar een overmaat aan cafeïne kan versnellen uw hartslag en bijdragen tot een piek in angst of depressie. Chocolade is niet waarschijnlijk dat dergelijk overdreven effect op je zenuwen, hoewel. De cafeïne in een 8-ounce kopje koffie, volgens Brown University Health departement onderwijs, is 85 milligram. Een ounce van halfzoete donkere chocolade bevat slechts 20 milligram cafeïne.

Geluk of hoofdpijn

Chocolade bevat een aminozuur waarvan dopamine is afgeleid. Dopamine is een neurotransmitter die voert van signalen tussen de zenuwcellen van de hersenen. Het wordt beschouwd als een bron voor gevoelens van geluk en plezier, maar het kan bijdragen aan de omstandigheden die leiden migraine bij sommige mensen tot. Volgens de Harvard Medical School veroorzaakt de cocktail van aminozuren in cacao complexe reacties in het centrale zenuwstelsel die zijn nog in studie.

Stemming

Chocolade is echt goed voor je humeur. Het bevat phenylethylamine, een stemming-lift die maakt uw pols-race iets, en verhoogt de bloedglucose niveau. Voeg daarbij het aangename gevoel van de chocolade smelten in je mond als gevolg van het smeltpunt van cacaoboter wordt net onder de temperatuur van het menselijk lichaam, en het is gemakkelijk te begrijpen sommige van chocolade van beroep. Anandamides, chemische stoffen die endorfine vrij, verbeteren chocolade de reputatie als een zoete feel good.


gerelateerde artikelen