Hoe Is urinezuur gevormd?

October 30

De vorming van urinezuur

Urinezuur is het bijproduct van de vertering van de eiwitten, en in gezonde individuen, het is verwijderd uit de bloedstroom en uitgescheiden door de nieren. Teveel urinezuur wordt gestort in de gewrichten in kristal vorm, en creëert een pijnlijke artritis aandoening bekend als jicht. De productie van urinezuur kan worden gecontroleerd door de hoeveelheid eiwit gemetaboliseerd door het lichaam. De lichaamseigen alkaliteit en urine pH is een onderdeel van de hoeveelheid urinezuur geproduceerd.

Eiwit metabolisme

Purines zijn bouwstenen voor RNA en DNA en zijn te vinden in verschillende grootten van alle eiwitten. Een overproductie van urinezuur treedt op wanneer de eiwitten worden afgebroken in hun bijproducten, purines zijn één, en een overtollige verdeling van de cellen met purines optreedt.

Nierfunctie

Urinezuur, gemaakt vanuit purine-metabolisme, lost op in het bloed en wordt uitgescheiden door de nieren. In het geval van patiënten met jicht, urinezuur niet volledig gewist uit urine door de nieren onvermogen om dit te doen. De nieren onvermogen om te verwijderen van de overtollige urinezuur kunnen het resultaat van verschillende omstandigheden bij te dragen tot de renale dysfunctie. Hoge niveaus van urinezuur in het lichaam heet hyperurikemie en bloedonderzoek kan worden toegediend om te testen voor het huidige bedrag.

Alkalinizing

Wanneer het lichaam in een alkalische staat, is urinezuur meer gemakkelijk afgebroken met productie verlaagd waardoor het gemakkelijker uitgescheiden door de nieren. Volgens A. Halabe en O. Sperling van het departement van metabolisme Beilinson Medical Center, Petah Tikva, Israël, "urinezuur is meer oplosbaar in een meer alkalische pH. Incidentie van urinezuur nierstenen en kristallen gevonden in de urine zijn veel hoger in de urine met een lagere, zuurrijker pH."

Bereiken van een alkalische staat kan gebeuren door het eten van bepaalde voedingsmiddelen bekend te maken van deze voorwaarde in het lichaam. In zijn boek "Alkalinize of sterven," Dr. Theodore A. Baroody, bespreekt welke levensmiddelen en additieven zijn in staat om te helpen het lichaam een alkalische urine te maken. Sommige van deze zijn appels, appel cider azijn, taart kersensap, baking soda, citroenen en room van tandsteen.

Levensstijl en Body Condition

De hoeveelheid urinezuur in het bloed is gevonden, is afhankelijk van een aantal factoren. Massa, lichaamsgewicht, hoeveelheid lichaamsbeweging en voeding dragen alle aspecten. Leeftijd en geslacht kunnen ook worden bepalen factoren evenals hormonale activiteit.

Jicht

Jicht is een aandoening die ontstaat wanneer urinezuur niet goed uit het bloed via de urine uitgescheiden. Teveel urinezuur opbouwt in het lichaam, en wanneer niet verwijderd door de nieren, het deposito's in de vorm van kristallen in de gewrichten, vooral die van de handen en voeten, en vooral in het gewricht van de grote teen. Jicht, een zeer pijnlijke vorm van artritis, was traditioneel een ziekte van de klassen van het rijke en arrest gezien meestal bij mannen boven de leeftijd van 50. Tegenwoordig wordt gezien in een breder scala van de bevolking, evenals in vrouwen en kinderen en wordt beschouwd als het resultaat eetgewoonten waar mensen teveel dierlijke eiwitten consumeren en vetten die sterk aan de vorming van purine verdeling en urinezuur bijdragen.


gerelateerde artikelen