Ontwikkeling van diepte perceptie bij zuigelingen

October 19

Ontwikkeling van diepte perceptie bij zuigelingen

Een pasgeboren baby's visie is niet zeer acute of gecoördineerde, hoewel het verbetert in de komende paar maanden. Diepte perceptie, of een driedimensionale weergave van de wereld, ontwikkelt tussen 5 en 8 maanden. Dit helpt de randen van uw baby identificeren en druppels en bepalen welke van de twee objecten is dichter.

Baby visie ontwikkeling

Pasgeborenen kunnen niet zeggen het verschil tussen twee afbeeldingen of hun ogen verplaatsen tussen die beelden. Een jonge baby kan zich alleen richten op objecten 8 tot 10 inch van haar gezicht. Tijdens de komende maanden, haar ogen beter gecoördineerd worden en visie snel verbetert. Bij 8 weken, kunt een kind beginnen te concentreren op een ouder gezicht of een ander object sluiten. Op ongeveer 3 maanden, kan zuigeling volgen van bewegende voorwerpen met haar ogen en bereiken voor dingen voor haar gezicht. Tussen 5 en 8 maanden verbetert oog-body coördinatie, samen met de ontwikkeling van diepte perceptie en kleur visie. Van 9 tot 12 maanden, hand-oog coördinatie verbetert en zuigeling afstanden kan beoordelen.

Diepte perceptie en kruipen

De ontwikkeling van diepte perceptie vindt plaats rond de tijd dat uw kind beginnen kan te kruipen. Diepte perceptie is belangrijk wanneer hij kruipt, aangezien het noodzakelijk voor veiligheid is. Bijvoorbeeld, stopt een kind die meestal een driedimensionale weergave van zijn omgeving heeft kruipen op de rand van een gevaarlijke drop-off, zoals een vlucht van trappen. Dit betekent natuurlijk niet dat het kind niet constant toezicht hoeft te handhaven van veiligheid. Hij reageert kruipen boven aan de trap, maar hij hoeft nog niet de mobiliteit en coördinatie onderaan de stappen om veilig te krijgen.

Activiteiten voor de ontwikkeling op 5 tot 8 maanden

Toestaan dat een baby die is van 5 tot 8 maanden genoeg tijd om te spelen op de verdieping en verkennen. Diepte perceptie blijft verbeteren als ze naar objecten op verschillende afstanden kruipt. Ook kunt u een mobiele of andere objecten hangen over de wieg. Dit helpt uw kind afstanden beoordelen en diepte perceptie te verfijnen zoals ze reikt te grijpen van objecten.

Borden van visie probleem

Uw kind kan het ontwikkelen van zeldzame visie problemen op elke leeftijd die met normaal gezichtsvermogen progressie interfereren kan. Tekenen om naar te kijken voor zijn overtollige scheuren, oogleden zijn rood en korst, continu oog draaien, een witte leerling en extreme lichtgevoeligheid. Raadpleeg een arts onmiddellijk als u merkt dat een van deze ondertekent.


gerelateerde artikelen