Bruschetta nutritionele Data

October 22

Bruschetta nutritionele Data

Geroosterde Italiaans brood, overgoten met sappige tomaten, levendig groen basilicum verlaat en een motregen van olijfolie--deze voorgerecht heet bruschetta, en het is gebruikelijk in Italiaanse menu's. Het voedsel kan worden laag in vet en rijk aan essentiële voedingsstoffen als het de juiste manier, waardoor het een veel betere keuze dan andere Italiaanse voorgerechten zoals gefrituurde calamares heeft opgesteld of slissend kaas dips.

De Base: Italiaans brood

Een segment 1-ounce van Italiaans brood bevat 77 calorieën en ongeveer 1 gram vet. Dat hetzelfde segment levert ongeveer 2,5 gram eiwit, maar minder dan 1 gram voedingsvezels. Een ounce van Italiaans brood levert 0,83 milligram ijzer, oftewel 10 procent van de mannen-noodzaak van 8 mg elke dag en 5 procent van de noodzaak vrouwen 18 milligram per dag. Italiaans brood levert kleine hoeveelheden zink, calcium en niacine, ook. Maken dit een gezondere optie door te starten met een volkoren brood.

Een motregen van olijfolie

Olijfolie bevat hart-gezonde onverzadigde vetten, die helpen kunnen lagere uw cholesterol en verminderen uw risico op hart-en vaatziekten, volgens de Harvard School of Public Health. Bijna alles is de 4,5 gram vet in een theelepel olijfolie, onverzadigde. Enkelvoudig onverzadigde vetten in het bijzonder, welke olijfolie bevat, kunnen helpen verbeteren van bloeddruk en beschermt u de ziekte van Alzheimer, volgens een artikel van de 2005 gepubliceerd in het "European Journal of klinisch onderzoek." Olijfolie bevat sporen van vitaminen E en K ook.

Stukjes frisse tomaat

Verse tomaten zijn laag in vet en calorieën en voeg een boost van voeding aan de bruschetta. Een kwart van een middelgrote tomaat bevat slechts 6 calorieën en slechts een spoor van vet. Dat hetzelfde gedeelte van de verse tomaat levert kleine hoeveelheden vitamine A en C. verse tomaten bevatten ook kleine hoeveelheden van folaat, vezels en vitamine K.

Verse basilicum blaadjes

Een vijf-blad portie verse basilicum blaadjes bevat 1 calorie- and -trace bedragen van folaat, kalium, vitamine A en vitamine C. U krijgt ook 10.4 microgram vitamine K, die is ongeveer 12 procent van wat je dagelijks nodig hebt. Basilicum bevat bestanddelen, genaamd flavonoïden, die kunnen helpen beschermen je cellen tegen schade aan de constructie en kunnen verminderen uw risico op kanker, volgens Michael T. Murray en Joseph E. Pizzorno, auteurs van "The Encyclopedia of Healing Foods."

Putting It All Together

Een portie bruschetta gelijk is aan één segment, gemaakt met 1 ounce van Italiaans brood, 1 theelepel olijfolie, een kwart van een middelgrote tomaat en vijf basilicum bevat 124 calorieën en 5,5 gram vet, waarvan minder dan 1 gram is verzadigd. Dat dezelfde portie ongeveer 2,8 gram eiwit en 1.2 gram vezels levert. Ook krijg je ongeveer 1 milligram ijzer en bijna 16 microgram vitamine K.


gerelateerde artikelen