De beste voeding voor insulineresistentie

March 4

De beste voeding voor insulineresistentie

Overzicht

Insulineresistentie, ook bekend als metabool syndroom, is een aandoening waarbij cellen in het lichaam resistent voor insuline geworden, een hormoon dat helpt metaboliseren glucose of koolhydraten. Het kan worden veroorzaakt door genetische factoren, zwaarlijvigheid, zwangerschap en verschillende ziekten. Medische deskundigen op de de National Institutes of Health suggereren een gezonde voeding levensstijl als een middel om te voorkomen of behandelen van symptomen geassocieerd met insulineresistentie.

Groenten en fruit

Fruit en groenten zijn natuurlijke bronnen van vitamines en mineralen, met inbegrip van anti-oxidanten die het lichaam helpen bestrijden en voorkomen van de ziekte. Ze bevatten ook vezels, die wordt aanbevolen voor gezonde gewichtsbeheersing en een betere spijsvertering gezondheid. Een dieet rijk aan groenten en fruit kunnen een nuttig middel naar iemands risico voor insulineresistentie. Maak een keuze uit kleurrijke, verse groenten en fruit op een regelmatige en voortdurende basis voor de best mogelijke resultaten. Bevroren of gedroogd fruit en groenten zijn een waardevolle secundaire optie aan de hand kunnen worden gehouden voor langere tijd en bevatten weinig kunstmatige ingrediënten of conserveringsmiddelen.

Enkelvoudig onverzadigde vetten

De beste voeding voor insulineresistentie

Enkelvoudig onverzadigde vetten en plantaardige vetten gevonden in olijf-olie, canola-olie, pinda olie, zonnebloem olie, avocado's, pindakaas, veel noten en zaden, zijn gezonde vervangers voor verzadigd of transvetten--vetten geassocieerd met verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Volgens onderzoek gepubliceerd in het journal van de American Diabetes Association in 2007, is de inname van enkelvoudig onverzadigde vetten verminderde vet distributie in degenen die insuline resistent zijn gekoppeld. Vervanging van verzadigde vetten, zoals boter, volle melk, room en gefrituurde voedingsmiddelen met gezonder vet alternatieven. Olive en canola olie zijn positieve alternatieven voor boter. Gestoomde, gegrilde en gebakken gerechten hebben de voorkeur over gefrituurde voedingsmiddelen voor mensen met insulineresistentie. Aangezien vet dicht in calorieën is, houden gedeelten maten bescheiden voor beste voordelen.

Volle granen

De beste voeding voor insulineresistentie

Volle granen, zoals spelt, haver, bulgur, hele tarwe en gerst, bieden een scala aan voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en oplosbare vezels. Volgens de bevindingen, gepubliceerd in het "Europees Journal of Clinical Nutrition" in 2007, is consumptie van volkorengranen geassocieerd met verminderd risico voor insulineresistentie. Vervang verrijkt brood, granen, pasta, rijst en snack voedingsmiddelen met volkoren equivalenten. Volkoren brood, lange-korrel bruine rijst, haver en snacks met volkoren ingrediënten ondersteunen gezonde bloedsuiker beheer en de algehele lichamelijke gezondheid. Consumeren een scala aan volkorengranen regelmatig te bereiken de meeste voordelen.


gerelateerde artikelen