Tekenen & symptomen van lage vitamine D & laag ijzer

February 22

Tekenen & symptomen van lage vitamine D & laag ijzer

Overzicht

Een lager dan normaal bedrag van een vitamine of mineraal in het lichaam--of veroorzaakt door dieet tekortkomingen of problemen met de spijsvertering die met de juiste voedingsstoffen absorptie interfereren--in een aantal medische aandoeningen en problemen resulteren kan. Onvoldoende hoeveelheid vitamine D en ijzer beide veroorzaken een karakteristieke set van tekenen en symptomen. Terwijl sommige vergelijkbaar zijn, beide voorwaarden kunnen leiden tot een andere set van medische problemen.

Zwakte en vermoeidheid

Tekortkomingen van zowel vitamine D of ijzer kunnen u abnormaal moe voelen en ervaren van spierzwakte, alsmede onverklaarbare spierpijn en pijn veroorzaken. Volgens de National Institutes of Health, vitamine D is een essentieel onderdeel van de gezondheid van de neuromusculaire en speelt een belangrijke rol het reguleren van de genen die code voor de productie van celproliferatie en differentiatie. Een verminderde hoeveelheid vitamine D in het lichaam bemoeilijkt het werk van spieren en spiercellen.

Spieren nodig zuurstof te laten functioneren, en een lage hoeveelheid ijzer interfereert met de hoeveelheid zuurstof spier cellen ontvangen. Dit is omdat ijzer nodig is voor het lichaam te produceren van hemoglobine, de compound waarmee rode bloedcellen vervoeren zuurstof aan lichaamsweefsels. Zonder voldoende ijzer voeren de rode bloed cellen minder zuurstof, wat leidt tot spierzwakte en vermoeidheid.

Verminderde Immune functie

Een lage hoeveelheid beschikbaar ijzer in het lichaam kan ertoe leiden dat u lijdt aan herhaalde en voortdurende infecties aangezien het gebrek aan ijzer voorkomt dat cellen van het bloed optimaal functioneren. Vitamine D is ook een essentieel onderdeel in de juiste immuunregulatie en het moduleren van de ontstekingsreactie. Zonder genoeg van een of beide van deze voedingsstoffen, kan niet het immuunsysteem effectief omgaan met bacteriële of virale invasies.

Skelet-problemen

Vitamine D-deficiëntie is direct gekoppeld aan de ontwikkeling van de bot en sterkte want het is een van de belangrijkste vitamines die betrokken zijn bij het dieet absorptie van calcium en fosfor en de bevordering van de botgroei. Jonge kinderen die lijden aan lage vitamine D hebben een veel hoger risico van het ontwikkelen van rachitis, een conditie die gekarakteriseerd wordt door de zwakke en makkelijk gebogen botten. Volwassenen met een vitamine D-deficiëntie kunnen ontwikkelen osteoporose die tot broze botten gevoelig voor breken leidt. Lage hoeveelheid ijzer in het bloed zijn niet direct gerelateerd aan skeletstoornissen op dezelfde manier dat vitamine D is.

Ademhalingsproblemen

Omdat ijzer essentieel voor het transport van zuurstof door het lichaam is, een onvoldoende hoeveelheid ijzer kan ertoe leiden dat lijden shortness van adem en, vanwege het gebrek aan zuurstof, ongebruikelijke hoofdpijn, duizeligheid en duizeligheid. Vitamine D-deficiëntie is niet normaal geassocieerd met alle soorten Ademhalings problemen.


gerelateerde artikelen