Zeevruchten en hoofdpijn

February 16

Zeevruchten en hoofdpijn

Pijnlijke hoofdpijn die ontwikkelen nadat je zeevruchten eet misschien wel meer dan gewoon een toeval. Eten van schaal-en schelpdieren kunnen een trigger voor hoofdpijn, vooral niet als het voedsel toxines of ongezonde chemische stoffen bevat. Begrijpen welke soorten vis zijn hoogste risico op besmetting kunt u vis-gerelateerde hoofdpijn te vermijden in de toekomst.

Ciguatera vergiftiging

Ciguatera vergiftiging kan optreden als u vis besmet door dinoflagellaten, eencellige organismen gevonden in zowel zout en zoet water eet. Barracuda, snapper, grouper, zeebaars en andere soorten tropische rifvissen bevatten dinoflagellaten. Andere symptomen van ciguatera vergiftiging omvatten naast hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree en krampen. Mensen die de ontwikkeling van ciguatera vergiftiging zou kunnen ook opmerken dat warm voedsel koud voelen wanneer ze ze eten en koude gerechten feel warm. Symptomen kunnen laatste één week tot een maand.

Scombrotoxic vergiftiging

Ook kan hoofdpijn een symptoom van scombrotoxic vis vergiftiging, een aandoening die optreedt wanneer de chemische histamine in vis als gevolg van bacteriële besmetting opbouwt. In zowel scombrotoxic als ciguatera vergiftiging, kunnen symptomen beginnen met slechts een paar minuten na het eten van bedorven vis of niet pas uren later kan beginnen. Andere symptomen zijn braken, diarree, buikpijn, zweten, Afboekingsmethode en branderig of metalen smaak in de mond. De Centers for Disease Control and Prevention rapporten dat symptomen misschien wel ernstiger bij mensen die houden van isoniazide, doxycycline of andere medicijnen die langzaam de afbraak van histamine in de lever.

Paralytic Shellfish Poisoning

Paralytic shellfish vergiftiging treedt op Wanneer schelpdieren zijn besmet met het soort dinoflagellaten verantwoordelijk voor red getijden. Omdat deze dinoflagellaten rood-bruin zijn, lijkt verontreinigde water rood. Het eten van besmette krabben, kreeften, kokkels, mosselen, kunnen kokkels of mosselen veroorzaken hoofdpijn, moeite coördinatie van spieren, duizeligheid en misselijkheid, hoewel gevoelloosheid en tintelingen in de armen, gezicht en benen is meestal het eerste symptoom. Symptomen meestal beginnen binnen twee uur na het nuttigen van schaal-en schelpdieren en zijn in de meeste gevallen mild. In ernstige gevallen, kunnen verlamming, respiratoire insufficiëntie en zelfs de dood optreden.

Amnesic Shellfish Poisoning

Een zeldzamere soort schaaldieren vergiftiging, amnesic shellfish poisoning, kan ook hoofdpijn, samen met gastro-intestinale symptomen, duizeligheid en desoriëntatie veroorzaken. Amnesic shellfish vergiftiging treedt op wanneer de mosselen, kokkels, oesters of Dungeness krabben zijn aangetast door een toxine geproduceerd door de Nitzschia pungens Diatomee "domoic acid". Symptomen ontwikkelen meestal 24 uur na het eten van besmet schelpdieren. In ernstige gevallen, kunnen de symptomen zijn permanent op korte termijn geheugenverlies, abnormaal hartritme, motor zwakte, verwarring, toevallen, verlamming, coma en de dood.

Methylkwik besmetting

Eten van vis besmet met methylkwik kan hoofdpijn veroorzaken. Kwik gevonden in gesteenten, bodem en afvoer van de industriële veranderingen in de chemische methylkwik in het water. Andere symptomen van methylkwik-gerelateerde ziekte kunnen zijn gevoelloosheid in de vingers en tenen, visie moeilijkheden, geheugenproblemen en tremoren. De National Resources Defense Council meldt dat de blootstelling aan kwik kan worden gevaarlijk voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Blootstelling aan kwik kan doofheid, blindheid en mentale retardatie in de foetus veroorzaken als de moeder een hoog gehalte aan kwik in haar lichaam tijdens de zwangerschap heeft. Terwijl alle vissen enkele bedrag van methylkwik, tonijn, shark bevatten, bevatten makreel en zwaardvis de hoogste bedragen.


gerelateerde artikelen