Vitamine B12 & visolie

May 7

Vitamine B12 & visolie

Vitamine B12 en visolie worden verkregen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen of het nemen van supplementen. Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof die belangrijk zijn voor de menselijke stofwisseling, neurologische functie en de vorming van rode bloedcellen en visolie bevat essentiële omega-3 vetzuren zoals DHA en EPA. Vitamine B12 supplementen en vis olie supplementen zijn zeer sterk verschillen; maar zij kunnen bieden enkele van de dezelfde gezondheidsvoordelen. Sommige studies suggereren dat inname van B12 en vis olie supplementen samen kan helpen verbeteren van de van de positieve gezondheidsresultaten.

Bronnen

Door het eten van vis, kunt u zowel vitamine B12 en omega-3 vetzuren DHA en EPA. Kwikniveaus zijn echter ook een bron van zorg bij het eten van vis, met name voor zwangere en zogende vrouwen en jonge kinderen. Volgens het Amerikaanse departement van landbouw dieet richtsnoeren voor Amerikanen 2010, zijn soorten vis hoog in omega-3 vetzuren en lager in kwik zalm, ansjovis en sardines. Naast vis omvatten andere voedsel bronnen voor vitamine B12 rundvlees, kip, eieren, melk, yoghurt en kaas.

Voordelen voor de gezondheid

Volgens Medline Plus, vitamine B12 is effectief voor de behandeling van pernicieuze anemie, is waarschijnlijk effectief ter vermindering van de Hyperhomocysteïnemie die een voorwaarde is gerelateerde aan hart-en vaatziekten, en is mogelijk effectief ter voorkoming van macula degeneratie. Medline Plus meldt ook dat visolie effectief is voor verlaging van de triglyceridenspiegels en het risico van hart-en vaatziekten, en kan helpen verminderen hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en macula degeneratie.

Onderzoek

In sommige gevallen nemen van B12 en vis olie supplementen samen kunnen grotere gezondheid voordelen in vergelijking met het individueel nemen van elke aanvulling. Volgens Medline Plus tonen sommige studies aan dat met behulp van visolie en B12 supplementen samen kan helpen verbeteren van hun vermogen om te helpen lager hoog cholesterolgehalte.

Doseringen

Het Institute of Medicine heeft opgericht een aanbevolen dieet toelage of RDA voor vitamine B12 en een adequate inname niveau of AI voor omega-3 vetzuren, rijk aan visolie. De ADH voor vitamine B12 is 2.4 mcg per dag voor volwassen mannen en vrouwen, 2.6 mcg voor zwangere vrouwen en 2.8 mcg per dag voor vrouwen die zijn verpleging. De AI voor omega-3 vetzuren is 1,6 g per dag voor volwassen mannen, 1.1 g voor volwassen vrouwen, 1.4 g voor zwangere vrouwen en 1,3 g per dag voor zogende vrouwen.


gerelateerde artikelen