Rekoefeningen voor Netball

August 14

Rekoefeningen voor Netball

Netbal is een dynamische sport waar het doel is het gooien van een bal door een hoepel vrijstaande om punten te scoren. In tegenstelling tot basketbal, netbal spelers zijn niet toegestaan om te dribbelen de bal en de bal van speler naar speler moet worden doorgegeven. Netbal rechtbanken zijn onderverdeeld in zones en spelers moeten blijven in de zone worden hun aangewezen spelen positie. Netbal spelers gebruiken een rechterdeur verdediging die snelle reacties en een goed niveau van geschiktheid vereist. Mobiliteit en flexibiliteit zijn belangrijk in netbal voor zowel de prestaties en de voorkoming van letsel.

Squats, Reach en Twist

De squat, reach en twist is een dynamische stuk dat zal al uw grote spieren los. Het is ideaal als onderdeel van uw warme omhoog uitgevoerd voordat een netbal overeenkomen met of praktijk van de sessie. Staan met uw voeten schouder breedte van elkaar en je handen door je lichaam. Duw je heupen terug, buig je knieƫn en squat naar beneden totdat je dijen zijn parallel aan de vloer. Opstaan en swing je armen omhoog en over het hoofd. Als u verhogen Draai je armen uw bovenlichaam zodat je schouders door ongeveer 90 graden roteren. Omkeren van de beweging en voer een ander rep draaien naar de overkant. Blijven squat en draai naar alternatieve kanten totdat u klaar bent met 10 tot 20 herhalingen.

Standing Calf Stretch

Netbal spelers besteden een heleboel tijd omhoog op hun tenen. Dit plaatst spanning op uw kuitspieren. Strakke kuitspieren kunnen leiden tot schade, dus het is belangrijk om regelmatig uw kuitspieren rekken. Armlengte van een muur staan of post en plaats je handen uit bij schouder-gewicht. Met je handen tegen de muur/post gedrukt, een grote stap terug en plaats uw hiel op de grond achter u. Buig je voorste been iets voor evenwicht en je achterste knie volledig uit te breiden. Druk op je achterste hiel in de vloer, terwijl ervoor te zorgen dat je voet ongecompliceerd wijst. Houd deze positie 30 tot 60 seconden en wijzig vervolgens de benen.

Liggende wendingen van de wervelkolom

Zoals de meeste teamsporten omvat netbal een heleboel draaien en draaien. Besteden te veel tijd zitten kan je wervelkolom te verliezen van roterende mobiliteit die uw effectieve bereik van beweging verminderen kan veroorzaken. Om dit te verhelpen, op uw rug liggen met je rechte benen en je armen plat op de vloer op schouder-niveau. Buig je linkerbeen, plaats uw voet op de grond en bereiken neer te begrijpen uw gebogen knie met uw rechterhand. Draai je onderlichaam naar rechts tijdens het proberen te houden van uw schouders en bovenrug plat op de vloer. Houd deze positie 30 tot 60 seconden en vervolgens switch kanten.

Longe Stretch

De sport van netbell omvat een heleboel Longeren bewegingen--vooral wanneer u probeert te passeren van de bal rond je tegenstander of het onderscheppen van een pass bedoeld voor iemand anders. Als u wilt uitvoeren de longe rekken, een grote stap vooruit zetten zodat u in een split-houding. Buig je benen en lagere je achterste knie aan de vloer. Plaats je handen op je voorste bovenbeen en zinken van je heupen naar voren en naar beneden. Het traject verplaatsen om te verhogen uw voorste voet van u af. Uw voorste shin loodrecht op de vloer houden en ervoor te zorgen dat u houd je romp rechtop te maximaliseren van het effect van deze strook. Houd deze positie 30 tot 60 seconden en wijzig vervolgens de benen.


gerelateerde artikelen